Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Adevarul despre dieta Atkins

Vineri, 14 Martie 2014, ora 10:20
4415 citiri
Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Adevarul despre dieta Atkins
Foto: Arhiva personala

Inainte de a incepe o dieta este bine sa ne asiguram ca facem alegerea corecta. In decursul anilor au aparut diferite variante "miraculoase", dar care si-au dovedit in scurt timp limitele.

Daca discutam despre dieta Atkins, putem spune de la bun inceput ca este o varianta care nu poate aduce rezultate pe termen lung din cauza principiului sau de baza care presupune excluderea carbohidratilor din alimentatie o perioada indelungata de timp, explica pentru Ziare.com nutritionistul Ionut Stefan.

Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Tii dieta si nu slabesti?

Conceputa de cardiologul american Robert Atkins pentru dezideratul ca pacientii sai cu obezitate de grade inalte aveau nevoie de o scadere in greutate rapida in timp scurt, dieta a devenit consacrata si are inca multi adepti.

Dieta Atkins exclude din alimentatie painea, fainoasele, dulciurile, dar si fructele si se bazeaza pe alimetele hiperproteice si grasimi in cantitati crescute: oua, carne, lactate.

Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Lactatele si cura de slabire

Marele avantaj al dietei este ca numarul caloriilor consumate zilnic nu este esential. Senzatia de satietate se mentine usor prin consumul ridicat de proteine si grasimi. Dieta se adreseaza mai ales tinerilor de sex masculin, fiind mai putin recomandata doamnelor.

Este o dieta care da rezultate foarte bune la diabetici datorita excluderii carbohidratilor. In schimb, poate duce la cresterea valorilor acidului uric din sange si precipita atacuri de guta, creste riscul aparitiei litiazei renale si a colicilor renale, agraveaza constipatia si poate fi un factor agravant al afectiunilor colo-rectale.

Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Ce mananci in post, ca sa nu te ingrasi

Alegerea dietei potrivite nu este deloc usor de realizat, dar intotdeauna este bine de ales varianta care ne poate aduce rezultate pe termen lung si care sa fie adaptata nevoilor de zi cu zi ale fiecarei persoane in parte.

Nutritionist Ionut Stefan

www.diete-nutritie.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Adevarul despre dieta Atkins, #nutritie dieta Atkins, #adevar dieta Atkins, #nutritionist dieta Atkins , #nutritie