Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Detoxifierea corecta, facuta acasa

Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 10:30
12604 citiri
Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Detoxifierea corecta, facuta acasa
Foto: Arhiva personala

Exista foarte multe metode de detoxifiere, unele mai blande si naturale, altele destul de agresive si periculoase. Trebuie sa fim destul de precauti atunci cand recurgem la solutii extreme - diferite ceaiuri, siropuri, sucuri, care consumate cateva zile consecutiv pot realiza o deshidratare exagerata si tulburari hidroelectrolitice grave.

De aceea, este indicat sa nu se recurga la astfel de metode, mai ales daca suferiti si de afectiuni cardiace, renale etc. Un stil de viata sanatos de zi cu zi poate reprezenta totodata si o cura permanenta de detoxifiere sau cel putin de limitare a efectelor nocive ale produsilor toxici asupra organismului. Iata cateva reguli de baza in acest sens, potrivit nutritionistului Ionut Stefan.

- consumati cat mai multe multe lichide pe parcursul zilei, in acord cu varsta, gradul de efort fizic, tipul de alimentatie, temperatura mediului ambiant. Un aport de 2-3 l de apa sau alte lichide izotone in decurs de 24 de ore poate fi suficient in conditii obisnuite. Sucurile naturale, ceaiurile, limonadele, citronadele sunt si ele variante optime pentru o hidratare corecta, de ajutor in eliminarea de toxine pe cale renala sau digestiva. O buna detoxifiere a organismului presupune un consum crescut de lichide. Apa este cel mai bun detoxifiant al organismului.

- consumati cat mai multe fibre. Acestea se opun pe de o parte absorbtiei toxinelor din intestin si pe de alta parte favorizeaza un tranzit intestinal crescut si astfel un contact redus al toxinelor cu mucoasa colonica. Tocmai de aceea, fibrele previn aparitia cancerului de colon si rect. Un consum crescut de fibre necesita si un consum ridicat de lichide, pentru a-si indeplini aceste deziderate.

- consumati cat mai multe alimente bogate in antioxidanti. Acestea blocheaza produsii toxici rezultati in urma reactiilor chimice oxidative de la nivelul organismului, dupa care rezulta radicali liberi cu efecte nocive pentru acesta.

- consumati alimente care regleaza flora intestinala. Alimentatia bogata in proteine si grasimi favorizeaza reactiile de putrefactie la nivelul intestinului, ce afecteaza flora colonica. Este necesara refacerea acesteia cu biofermenti.

O dieta corecta, bogata in fibre, vegetale, produse fermentative, un consum crescut de lichide reprezinta solutia pe termen lung. Detoxifierile agresive pot fi periculoase si cu repercursiuni nedorite asupra organismului.

Nutritionist Ionut Stefan

www.diete-nutritie.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Detoxifierea corecta facuta acasa, #detoxifiere facuta acasa sfaturi, #reguli detoxifiere, #detoxifiere pericolle nutritionisti, #reguli detoxifiere fara riscuri, #nutritionist Ionut Stefan detoxifiere, #cura detoxifiere sfaturi nutritionisti , #nutritie