Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Prima vizita la nutritionist

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 15:39

   

Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Prima vizita la nutritionist
Este slabitul un moft? Slabim pentru ca asa este la moda?

In niciun caz. A fi slab este un prim pas pentru a ne pastra sanatosi. Peste 75% din boli au ca si factor de risc excesul ponderal, fie ca vorbim despre afectiuni digestive, cardio-vasculare, respiratorii, neurologice, reumatologice etc., explica pentru Ziare.com nutritionistul Ionut Stefan.

Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: A gati sau nu la microunde?

Orice persoana trebuie sa inteleaga ca greutatea in exces reprezinta o sarcina inutila pe care organismul o suporta zi de zi. Pentru a pierde aceste kilograme suntem dispusi adesea sa recurgem la solutii extreme - interventii chirurgicale riscante, unele mutilante (balon sau inel gastric, sleeve gastric), diferite ceaiuri, shake-uri sau pastile miraculoase de la branduri sau nutritionisti care le promoveaza cu asiduitate.

Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Lactatele si cura de slabire

Solutia cea mai sanatoasa si singura, in masura sa asigure o scadere in greutate corecta si nu doar pentru moment, o reprezinta urmarea unui program nutritional sub indrumarea unui medic nutritionist, care va sti sa evalueze corect necesarul caloric zilnic, pe baza unor parametri caracteristici fiecarei persoane in parte.

Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Detoxifierea corecta, facuta acasa

Prima intalnire cu medicul va trebui sa-i furnizeze acestuia o serie de informatii de baza: varsta, greutate actuala si graficul evolutiei din ultimii ani, inaltime, patologii asociate, interpretarea analizelor, din care sa reiasa daca exista restrictii alimentare majore si corectarea celor modificate in timpul dietei, gradul de efort fizic, programul de zi cu zi al pacientului, preferintele alimentare.

Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Supele si ciorbele in alimentatie

Dietele disociate nu reprezinta solutia

Pacientului i se vor furniza toate detaliile legate de programul nutritional care trebuie urmat, constientizarea necesitatii slabirii si implicatiilor pe care le are obezitatea pentru sanatate, detalii importante de gastrotehnie si, bineinteles, prima dieta cu care pacientul va incepe acest program.

Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Alimente sanatoase, dar ocolite de romani

Urmarirea periodica este esentiala pentru realizarea in bune conditii a programului prescris. O dieta echilibrata este singura in masura sa ofere garantia succesului pentru un timp indelungat. Variantele disociate sau care produc infometare severa vor produce rezultate de moment, cu efect de yo-yo cert.

Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Cand sunt contraindicate fructele

Nutritionist Ionut Stefan
www.diete-nutritie.ro
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 18874 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor