Sanatate pe paine cu Veronica Daghie: Trucuri de amagit foamea

Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 16:06
7392 citiri
Sanatate pe paine cu Veronica Daghie: Trucuri de amagit foamea

Gustarile dintre mese sunt considerate completari ale meselor principale, insa de foarte multe ori se intampla sa confundam senzatia de foame cu cea de pofta si sa ajungem mancam mai des decat este nevoie.

Este indicat ca inainte de a manca sau "ciuguli" ceva, sa prelungim asteptarea 10 minunte. Daca si dupa aceste minute senzatia persista, inseamna ca organismul are nevoie de o gustare, a declarat pentru Ziare.com nutritionistul Veronica Daghie.

Iata cateva trucuri pentru a "pacali" foamea:

- bea un pahar mare cu apa plata sau alege un ceai de urzici, papadie, galbenele, leustean sau roibos

- daca ti se intampla des sa iti fie foame, ai grija sa ai tot timpul la indemana alimente cu "calorii negative": morcovi, telina, ardei gras rosu, castraveti, sparanghel, varza, ananas, mere, grepfrut, pepene galben, fructe de padure, capsune, zmeura, portocale etc.

- inainte cu 15 - 30 minute de mesele principale, consuma 2 pahare cu apa sau mananca o salata de cruditati

"Mi-e foame... deci slabesc!"

Daca senzatia de foame este suparatoare, incearca gustarile de mai jos:

- 2-3 bucatele de carne rece slaba

- 100 - 150 gr iaurt degresat

- 3-4 cubulete de branza slaba

- 20-25 gr fructe Goji

- 15-20 migdale/fistic (neprajite)

- cereale integrale

In plus, ai grija sa mananci incet, mesteca fiecare inghititura de minimum 10 ori. Nu citi si nu te uita la televizor in timp ce mananci, pentru ca risti sa consumi mai multa mancare fara sa iti dai seama. Alege farfurii viu colorate, mari, si incearca sa aranjezi frumos atat masa, cat si mancarea din farfurie.

SFAT: Nu va speriati de senzatia de foame! Cand organismul se lupta cu foamea, acesta consuma si calorii. "Mi-e foame... deci slabesc!".

Veronica Daghie, medic specialist, consilier in nutritie

Diete personalizate

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#trucuri de amagit foamea, #sfaturi amagire foame, #gustari care nu ingrasa, #gustari calorii negative, #alimente calorii negative, #nutritie sfaturi Veronica Daghie , #nutritie
Comentarii