Slabesti si esti sanatos fara sa tii dieta - un lucru simplu pe care poti sa-l faci, la inceput de an

Autor: Dani Grigore - instructor fitness
Marti, 01 Ianuarie 2019, ora 14:00
43583 citiri
Slabesti si esti sanatos fara sa tii dieta - un lucru simplu pe care poti sa-l faci, la inceput de an
Foto: Arhiva personala/Dani Grigore

Muncim mult, suntem ocupati toata ziua. Iar cand ne este foame sau vrem o gustare alegem de cele mai multe ori alimente procesate, deja ambalate. Majoritatea acestor alimente sunt bogate in grasimi sau zahar.

Daca vrei sa slabesti, chiar daca inca nu ai ajuns la sala, poti incepe chiar de azi sa-ti modifici comportamentul, e sfatul antrenorulului Dani Grigore. Incepe prin eliminarea alimentelor procesate si consuma cat mai multe alimente naturale: legume, fructe si carne neprocesata.

Pur si simplu, gandeste-te ca, daca un aliment are nevoie de un proces complicat de producere, atunci ar fi mai bine sa-l elimini din alimentatia ta.

Iata 9 motive pentru care alimentele naturale, fara metode de procesare elaborate, sunt benefice corpului tau:

1. Mancarea naturala este variata

Din produse naturale poti realiza mancaruri sau gustari unice, de trei ori pe zi, timp de o luna. Si nu vei manca acelasi lucru de doua ori in acea luna.

Exista sute de optiuni: de la produse lactate la cereale, peste, carne. Cu putina imaginatie, poti deveni un masterchef al mancarurilor sanatoase.

2. Produsele naturale costa mai putin

Pentru a manca sanatos, nu trebuie sa dispui de foarte multi bani. Iar datorita sezonalitatii anumitor alimente, cand piata devine invadata de acestea, de obicei pretul lor scade.

3. Bogate in grasimi sanatoase

Daca mezelurile sunt bogate in grasimi nesanatoase, majoritatea produselor naturale, culese, recoltate sau crescute sunt bogate in grasimi sanatoase. Acestea, pe care le gasim in peste, lapte sau seminte, ne ajuta metabolismul si corpul, in general.

4. Produsele naturale sunt bune pentru piele

Daca mananci mancare naturala, vei reusi nu numai sa te simti mai bine, dar si sa arati mai bine. Prin consumul de alimente naturale, care contin acele grasimi sanatoase, pielea ta nu-si va pierde elasticitatea si ridurile nu vor aparea prea curand.

5. Regleaza nivelul zaharului din sange

Unul din cele mai mari avantaje ale alimentelor naturale este ca regleaza nivelul zaharului din sange. Un nivel normal al zaharului din sange duce la reducerea riscului obezitatii si problemelor cardiace.

6. Fara stresul dietelor

A manca alimente naturale este o dieta in sine. Nu mai ai nevoie sa mai tii alta. Iar cel mai mare avantaj al acestei "diete" este ca poti manca pe saturate. Nu trebuie sa te infometezi.

7. Se reduce nevoia de zahar

Prin consumul de fructe sau produse bogate in zahar natural, reduci senzatia de pofta pentru gustari dulci procesate. In plus, pe langa zahar, fructele contin si fibre naturale.

8. Reduci riscul aparitiilor cariilor si-ti protejezi dintii

Consumand alimente naturale, iti protejezi dintii prin simplul fapt ca reduci (elimini) cantitatea de zahar procesat pe care o introduci in corp. Este cunoscut faptul ca bacteriile cauzatoare de probleme dentare se hranesc cu zahar.

9. Alimentele naturale sunt bune pentru sistemul digestiv

Alimentele naturale sunt mai usor de descompus, ceea ce reduce efortul depus de corpul tau in digerarea alimentelor. Tot ele sunt benefice pentru flora intestinala, ajutandu-te sa-ti mentii un echilibru digestiv sanatos.

Citeste si cum sa slabesti cu cap, asa incat sa nu te ingrasi imediat la loc, dar si cum sa dai jos mai mult de la nivelul burtii.

Dani Grigore,

Instructor personal si fitness manager Pure Jatomi Fitness Tomis Mall Constanta

https://www.facebook.com/danigrigorecoach/

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Nu alimentelor procesate, #argumente alimente naturale, #slabeste fara dieta, #sfaturi alimentatie antrenor fitness, #Dani Grigore antrenor, #alimente procesate efecte corp , #nutritie