Cum sa eviti obezitatea la copii

Sambata, 24 Noiembrie 2012, ora 12:36
2345 citiri
Cum sa eviti obezitatea la copii
Foto: CNN

Milioane de copii din intreaga lume sufera de obezitate, insa vina nu este in primul rand a lor, ci a celor din jur, a parintilor, care ar trebui sa fie atenti la alimentatia celor mici.

Ca parinte, primul pas pe care trebuie sa il faci este sa simplifici lista de cumparaturi. Pediatrul dietetician Mary Jones Verbovski sustine ca trebuie sa eviti produsele cu grasimi saturate sau cele cu sirop de glucoza. Aceasta subliniaza faptul ca trebuie sa te orientezi catre alimente cat mai simple, pentru ca pe masura ce sunt mai procesate devin mai periculoase, arata eHow.

Ea recomanda lactate proaspete si alimente colorate cat mai natural.

"Alimentatia sanatoasa incepe de la bacaniile si pietele locale", spune Matt Mallard, antrenor personal la Gainesville Health and Fitness. El spune ca atata timp cat mancarea poate sta pe raft fara sa fie la rece, nu are ce cauta in corpul nostru.

Parintii trebuie sa devina modele pentru copiii lor si sa se bucure de tot ceea ce se intampla. Un copil care creste intr-un mediu pozitiv si iubitor, in care toti membri stau la masa, va ajunge o persoana care stie sa se bucure asa cum trebuie de propria viata si sa fie educat.

Invita copilul in bucatarie atunci cand gatesti si ofera-i sarcini simple. Ii vei oferi responsabilitate si el va fi constient de ceea ce are voie sa consume si ce nu. Practic, ii oferi puterea sa decida asupra sanatatii sale.

Invitandu-i in bucatarie, o sa fie mai bine si pentru parinti, pentru ca lasandu-i sa aleaga fructele sau legumele, cei mari vor intelege mai bine ceea ce le place sau nu.

Mamele cu serviciu ar putea avea copii obezi

Totodata, aceasta este o sansa sa il inveti sa numere. De exemplu, daca faci o prajitura, pune-l sa numere lingurile de faina sau ce alte ingrediente folosesti. In plus, astfel il poti invata cat de bune si naturale sunt dulciurile realizate in casa in comparatie cu cele din comert.

Un alt motiv pentru care este bine sa gatesti impreuna cu cel mic este miscarea fizica pe care o va face in acest timp. In loc sa stea in pat si sa se uite la televizor se va agita pe langa tine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Obezitatea, motiv tot mai mare de îngrijorare. „Riscă să devină una dintre cele mai critice probleme de sănătate publică”
Obezitatea, motiv tot mai mare de îngrijorare. „Riscă să devină una dintre cele mai critice probleme de sănătate publică”
Obezitatea a devenit în ultimii ani un motiv tot mai mare de îngrijorare pentru specialiştii în sănătate, şi nu numai, din întreaga lume, care o cataloghează drept o problemă critică de...
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
#evita obezitate copii, #obezitate copii, #sfaturi parinti copii obezitate , #obezitate