E corect ca un copil sa-si poata cumpara sucuri acidulate? - sondaj

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 17:34
2540 citiri
E corect ca un copil sa-si poata cumpara sucuri acidulate? - sondaj

Deputatul PDL Alin Popoviciu a propus recent ca vanzarea bauturilor acidulate sa fie interzisa persoanelor sub 18 ani, pe motiv ca acestea se afla in stransa legatura cu o serie de boli. Ideea sa a starnit reactii de toate felurile. Si cititorii Ziare.com au parerile impartite, cei mai multi, 46%, considerand ca asa ceva nu ar trebui legiferat.

Astfel, din 2.643 de persoane care au votat, 41,81%, considera ca ar fi o idee buna ca un astfel de proiect sa treaca, iar minorii sa nu sa-si poata cumpara singuri bauturi carbogazoase.

263 de votanti, respectiv 9,95%, sunt de parere ca e o idee buna ca bauturile carbogazoase, aflate in stransa legatura cu obezitatea, de exemplu, sa nu poata fi cumparate de cei cu varste sub 12 ani, iar restul de 2,23% cred ca doar copiii obezi ar trebui sa aiba o astfel de interdictie.

Urmeaza mancarea de tip fast-food

In sprijinul proiectului legislativ, deputatul Alin Popoviciu a marturisit ca a vazut in propria familie cum aceste bauturi sunt ca un drog, aducand in discutie cazul fiicei sale de numai patru ani, care oricand ar prefera o astfel de bautura in defavoarea unei jucarii, desi varsta i-ar dicta sa aleaga ceva cu care sa se joace.

Ar trebui interzise bauturile carbogazoase copiilor? - Sondaj Ziare.com

Parlamentarul a precizat ca a gasit sprijin in demersul sau in randul colegilor din Parlamentul Romaniei si ca alimentele de fast-food ar putea face obiectul unui proiect legislativ similar.

Printre efectele nocive ale acestor bauturi se numara probleme grave ale inimii, hipertensiunea arteriala, stari de nervozitate si de stres, probleme cu ficatul, cu pietrele la rinichi etc.

Acelasi deputat cere si ca pe etichetele bauturilor carbogazoase sa fie trecute avertismente la fel ca pe pachetele de tigari, respectiv "Atentie, acest produs contine substanta X sau colorantul Y, care este o substanta cancerigena".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#bauturi carbogazoase interzise minori, #interzicere bauturi carbogazoase minori sondaj, #bauturi carbogazoase nocive, #bauturi carbogazoase Alin Popoviciu, #bauturi carbogazoase sanatate, #bauturi carbogazoase boli , #obezitate