Grasi, tot mai grasi: rata obezitatii in SUA, in crestere - vezi statisticile infioratoare

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 14:44

   

Grasi, tot mai grasi: rata obezitatii in SUA, in crestere - vezi statisticile infioratoare
Daca americanii isi pastreaza obiceiurile ce tin de alimentatie neschimbate, fara a include pe lista de activitati zilnice si sportul, in viitor se va privi catre secolul XXI ca inspre unul al americanilor zvelti.

Un raport dat publicitatii marti arata ca jumatate dintre adultii americani vor fi obezi pana in 2030, relateaza Reuters.

Pentru moment, 35,7% dintre adultii din SUA si 16,9% dintre copiii cu varste cuprinse intre 2 si 19 ani sunt obezi, arata o statistica a Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor. Pana in 2030, rata obezitatii din fiecare stat va depasi 44%. In 13 dintre state, acest procentaj va trece de 60%.

In Mississippi, de exemplu, 66,7% dintre adulti vor fi obezi pana in 2030, in Colorado 44,8%, acesta fiind si statul cu cei mai slabi americani.

Obezitatea aduce cu sine si risc marit pentru o gama larga de boli, de la diabet de tip 2 pana la cancer endometrial. Se estimeaza ca vor aparea circa 7,9 milioane de noi cazuri de diabet anual. Momentan, se diagnosticheaza anual cu diabet circa 1,9 milioane de persoane. Vor fi descoperite aproximativ 6,8 milioane de noi cazuri de boli cronice de inima.

Obezitatea presupune ca indexul de masa corporala sa depaseasca 30. Persoanele supraponderale au un indice cuprins intre 25 - 29,9.

In SUA, rata obezitatii la adulti e mai mare decat dubla in prezent, de la 15% in 1980. In cazul copiilor, aceasta s-a triplat.

Venit mic = obezitate

Obezitatea se afla in stransa legatura cu studiile, educatia, dar si veniturile, implicit. Astfel, o treime din adultii fara o diploma de liceu sunt obezi peste ocean, comparativ cu o cincime dintre absolventii de colegiu.

O treime dintre adultii care castiga mai putin de 15.000 de dolari pe an sunt de asemenea obezi, comparativ cu un sfert dintre cei care castiga 50.000 anual. Aceste cifre sunt justificate de faptul ca alimentele foarte dense in calorii sunt si cele mai ieftine si ca in cartierele sarace sunt mai putine locuri de joaca si alei care sa incurajeze exercitiul fizic.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4615 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
DR.STRANGELOVE
rank 5
35% obezi este probabil o tinta de atins.
Eu din cate am vazut, cam 8 americani din 10 sunt supraponderali. Sau poate ca ii considera obezi doar pe cei care sar de 200 kg. Cand am propus acum cateva zile ca fiecare american obez sa cedeze cate o jumatate din portia sa de mancare pentru eradicarea foametei din lumea a 3-a, mi-a sarit imediat in cap un forumist de dreapta. De fapt, la nevoia de slabire a americanilor ma refeream, caci par sa se inece tot mai mult in osanza. Nu glumesc deloc si chestiunea este cat se poate de serioasa.
sharper07
rank 3
You are strange for sure
Ca americanii au o mare problema cu greutatea corporala e adevarat si recunoscut! Dar unde ai vazut tu 8 din 10 nu stiu. Nici la Wal Mart nu am vazut asa proportie. Ai putea sa-ti adaugi "weird and creepy" la moniker-ul tau. It suite you very well.
Utilizator sters
Aici, chiar ca ma bagi complet in Ceata ...
America este condusa de Oameni Destepti, una peste Alta ...
Alt_Fel NU erau Unde_Sunt ...
Ca se poate si mai Multa Minte, si, mai ales Suflet este o Alta Discutie ...

Daca Io, Simplu Gabier sustin mereu ca De_Generarea Biologica incepe cu Alimentatiunea Proasta, falsa, Otravita, Ne_Naturala, care duce inexorabil la Obezitate ...

NU crez ca Desteptii (realmente ...) care conduc America NU pot realiza ce am realizat Io ...

Deci :
- Ori NU sutn ASA_Destepti cat ar trebui la Situatiune ...
- Ori au ALTA Socoateala ...

De CE ma culiseaza pe mine Grija Americii ?

Pheii, rau cu Rau, da' mai Rau FARA_Rau ... :)):)):))

Cu Toate, To'arasi, Defectele sale Cunoscute sau Ne_Cunoscute (Unuu', recent Alde Gordons ... :)):)):))

este Totusi, deocamdata, Singuruu' Gardian care mai pastreaza Ceva Ordine intr-o Lume Ne_Buna ...

Deci, Enteresuu' MEU este ca America sa fie Puternica si, daca se poate cu mai_Mult Suflet ...
Si in Propriuu' Interes, al Americii este Cestia ASTA, cu Sufletuu' ...

Vezi Imperiuu' Roman ...

Deci, AICI NU pricep ...

Ori_Cate Arme Sofisticate ar avea, daca VANA Biologica se strica,
NE vor cotropi Fu_Negrii, Rasele de la Tropice ...

Superioare BIOLOGIC Noua, De_Generatilor prin Civilizatiune ...

Pe TOTI, To'arasi ...
Si pe Aia care trimit Gordons ...
Si pe AIA care asculta de Gordons ...

Deci ?
Doctore Strangelove, scoate-ma din Ceata Ne_Dumiririi ... :)):)):))
Utilizator sters
Conform planului.....
Statele cu rata cea mai mare a obezitatzii sunt cele in care este predominanta populatzia neagra, fiindca animalele nu au limita cand incep sa infulece la junk food ca atata le permite ajutoru' social, dupa care dau fuga la doctor, cu diabet si boli coronariene, ca doar au medicaid.....In ceea ce priveste miscarea fizica, daca avetzi norocul sa datzi peste o maimutza de 400 de pounds prin vreun federal office, trebuie sa va luatzi concediul de odihna ca sa avetzi timp suficient sa asteptatzi pana isi plimba suncile prin birou....
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor