Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Uleiul de masline previne obezitatea

Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 09:57
3597 citiri
Uleiul de masline previne obezitatea

Obezitatea este o problema in crestere in intreaga lume si nu exista nici un semn ca aceasta tendinta poate fi stopata curand. O mare parte din problema obezitatii poate fi atribuita tendintei de a adopta o dieta bogata in grasimi si bogata in calorii, situatii intalnite in special in tarile industrializate.

In schimb, tari precum Grecia, care au o dieta sanatoasa, bogata in legume, cereale integrale si nuci, au o rata a obezitatii si a bolilor de inima mai mica. Recent, un nou studiu a demonstrat ca uleiul extra virgin de masline poate ajuta la prevenirea obezitatii, informeaza Regimes Maigrir.

In acest studiu, cercetatorii au folosit celule grase extrase de la soareci si au aratat ca hydroxytyrosolul, un antioxidant continut in uleiul de masline, stimuleaza functionarea unei componente celulare importante, mitocondriile.

Mitocondria este "locomotiva celulei" si este responsabila pentru productia de energie care conduce la reactii chimice in celula.

Adaugarea de hydroxytyrosol la mitocondria celulelor de grasime le forteaza sa lucreze mai greu pentru a produce energie. Acest lucru ar putea juca un rol-cheie in prevenirea obezitatii si reducerea riscului de diabet de tip 2 si a bolilor de inima.

Aceasta nu este singura componenta a uleiului de masline care poate ajuta la prevenirea obezitatii. Uleiul de masline este bogat in acizi grasi monosaturati, grasimi "bune" care promoveaza sanatatea inimii prin reducerea LDL (colesterol "rau").

Un studiu a aratat ca o dieta bogata in grasimi mononesaturate reduce obezitatea centrala (acumularea de grasime in regiunea abdominala) si imbunatateste sensibilitatea la insulina.

Aceste doua modificari sunt pozitive pentru toti cei care lupta cu o problema de greutate. Inlocuirea unor grasimi, mai ales grasimi saturate, cu grasimi mononesaturate, gasite in uleiul de masline, poate fi importanta pentru a ajuta la prevenirea obezitatii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#ulei de masline, #prevenire obezitate, #ulei masline grasime , #obezitate
Comentarii
Poza GABIERUL
GABIERUL
rank 5
ATIUITAT SA ZICETI CA, URMARE A URMARILOR OBEZITATII, POUTZULIKA NUMAI ESTE FERMA ...