Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Acneea, o adevarata pacoste. Cum scapam de ea?

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 07:30
17189 citiri
Acneea, o adevarata pacoste. Cum scapam de ea?
Foto: Infoniac.ru

Din capul locului, trebuie spus ca eruptiile purulente ale glandelor sebacee se trateaza consultand medicul. Automedicatia risca sa agraveze situatia, in loc s-o amelioreze.

Cu mijloace proprii insa putem actiona cu succes pentru prevenirea aparitiei fenomenului - foarte frecvent la adolescenti - sau pentru a interveni in faza incipienta si cazuri usoare - apreciaza Infoniac.

Atentie la dieta

Adesea, acneea evolueaza si ca o reactie a organismului, daca i se servesc alimente care nu-i convin. Nu-ti cere nimeni sa faci pe ascetul, dar cateva reguli nu sunt de neglijat.

Una din solutii este sa renunti, pe rand, la cate o categorie de alimente, iar daca nu apar efecte, sa revii si sa renunti la altele "pe incercate". Recomandarile privesc: mancarurile prajite (cartofii pai), excesul de grasimi, laptele si derivatele sale, dulciurile, alcoolul.

Elimina toxinele din corp

Cea mai eficienta cale de eliminare a toxinelor este apa. Se recomanda cel putin o jumatate de litru de apa plata dimineata, pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inaintea micului dejun.

Apa se bea si in timpul zilei, doza recomandata fiind de doi litri pe zi, bauti inainte de masa, nu dupa sau in timpul mesei. Fereste-te de apa gazoasa. Nu ajuta.

Atentie la igiena fetei

Acneea vine din interior, dar este sustinuta si de factorii externi: praf, pulberi iritante, cosmetice. O fata curata sustine si un ten curat. Spala-ti fata de mai multe ori pe zi, cu apa rece sau calduta, fara sapun sau spume speciale. Sapunul elimina din piele uleiurile esentiale, de care are mare nevoie tenul tau.

Crema de fata favorizeaza acneea. Daca, totusi, te-ai hotarat sa n-o eviti, cauta creme pe baza de apa, nu pe baza de uleiuri.

Igiena parului este la fel de importanta ca si igiena tenului. Parul trebuie spalat de doua ori pe saptamana, in nici un caz cu sapun obisuit. Incearca sampoanele simple, slab parfumate, neutre. Un sampon bun nu trebuie sa fie neaparat unul scump.

Evita constipatia

Acneea se asociaza de multe ori cu constipatia, iar scaunul zilnic ar putea duce la eliminarea ei. Apa bauta pe stomacul gol, de care am vorbit mai sus, este cea mai simpla solutie pentru o purgatie corecta.

Ca laxativ usor si natural se poate folosi un piure format din spanac si rosii proaspete. In nici un caz, de la conserve.

Vitamina A

Vitamina A este elixirul tenului. Ideal ar fi sa nu recurgi la pastile. Respectiva vitamina se gaseste din abundenta in morcovi, dovlecei, porumb, rosii, broccoli, varza, spanac, caise, piersici, portocale, mango, pepene galben.

Zincul

Cercetarile au aratat ca majoritatea celor atinsi de acnee au fost depistati cu lipsa de zinc. Nu trebuie sa lipseasca din alimentatie produsele ce contin acest element: carne, peste, lactate, oua.

Aromoterapia

Terapia cu arome este un procedeu modern, care s-a dovedit eficient in cazul unor forme de acnee. Este un antibiotic si antiseptic natural.

Ca procedeu, se tamponeaza suprafata pielii cu o solutie formata din 10-12 picaturi ulei din arbore de ceai la 100 ml apa. Se aplica atat preventiv, cat si curativ, dar numai la aparitia acneii. Daca fenomenul a devenit cronic, nu mai ajuta.

Regula generala

Cea mai mare greseala, care duce la agravarea si raspandirea bolii, este zdrobirea, ruperea sau stoarcerea cosurilor. Asupra lor, nu trebuie actionat mecanic, ci numai bland si cu rabdare, asa cum s-a aratat mai sus.

Nerespectarea acestei reguli elementare poate determina formarea de cicatrice iremediabile. Urmare lor, fata ramane insemnata pe viata. Iti convine?

Daca, in cazuri exceptionale, se impune, totusi, a se actiona mecanic, aceasta o poate decide numai medicul si tot dansul, sau personalul ajutator de care dispune, este indicat sa execute operatia.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#acnee remedii, #acnee prevenire, #acnee alimentarie, #acnee crema , #pielea
Comentarii