Bai cu apa de tarate de grau pentru piele

Duminica, 18 Martie 2012, ora 11:37
61510 citiri
Bai cu apa de tarate de grau pentru piele

Taratele rezulta din macinarea boabelor de grau si se separa de faina prin cernere. In vremuri de demult, tarata de grau era folosita ca hrana pentru animalele din gospodarie si la prepararea borsului.

In nevoia lor de a-si trata bolile de care sufereau, oamenii au folosit tarata ca leac pe cand medicamentele de sinteza inca nu se produceau.

Tarata de grau este foarte bogata in vitaminele din grupul B, cu exceptia vitaminei B12, minerale, sodiu, potasiu, magneziu, calciu si aminoacizi. Datorita compozitiei sale, tarata are numeroase proprietati medicinale.

Astfel, taratele regleaza digestia, sunt emoliente, laxative, nutritive, remineralizante, tonic general, reconfortante.

Pentru o piele sanatoasa si curata nu e nevoie de produse cosmetice dintre cele mai scumpe care, oricum, au in compozitie chimicale. Apa de tarate are darul de a curata pielea in profunzime, de a-i reda stralucirea si tineretea, de a o catifela.

Si astazi exista medici care, cunoscand puterea tamaduitoare a taratei, recomanda mamelor sa faca baie cu apa de tarate nou-nascutului pentru curatarea pielii. Si, daca nou-nascutului baia cu apa de tarate ii face bine, cu siguranta face ca acelasi lucru se se intample si la maturitate, daca exista persoane care cred si accepta sa faca doua-trei bai, in timp de doua saptamani, macar la fiecare schimbare de anotimp.

Ca sa-ti pregatesti o baie cu apa de tarate, trebuie sa incepi de dimineata. Pune un kg de tarate intr-o punga de panza alba, leag-o bine la gura, elasticul e cel mai indicat, si pune punga intr-un lighean sau un cazan. Clocoteste patru-cinci litri de apa, toarna-i peste tarate si acopera vasul pana seara. Trebuie sa stea asa 10-12 ore.

Seara, tot ce este in vas se rastoarna in apa calda din cada care, sezut, nu trebuie sa treaca de talie si baia sa nu dureze mai mult de 15-20 de minute. Strange bine in pumni saculetul cu tarate pana cand apa va capata o culoare laptoasa.

Umezeste bine toata pielea si insista apoi pe partile pe care, de regula, pielea devine mai tare, uneori chiar cornoasa: coate, genunchi, glezne. Dupa zece minute poti folosi un burete sau o manusa mai aspra cu care sa dai pe piele.

Vei ramane uimit cum se curata pielea, cum se iau celulele moarte si vei vedea, cu placere, ce piele frumoasa si curata ramane dupa baie. Efectul cu adevarat miraculous al acestor bai se poate constata in timp, mai ales, dupa a treia baie.

Tarata de grau se recomanda si impotriva "zabalutelor", crapaturi care apar la coltul buzelor din cauza unui aparat dentar prost adaptat sau a unei infectii. De cele mai multe ori, tratamentul extern medicamentos nu da niciun rezultat, din cauza ca este ignorata principala cauza a aparitiei lor: lipsa vitaminei B2.

O cura de doua-trei saptamani cu tarate care mustesc de vitamina B, doua lingurite de tarata intr-un pahar cu apa plata, usor incalzita, vindeca "zabalutele" fara sa mai fie nevoie de medicamente. Pentru ca sunt cam inecacioase, copiilor li se poate da zeama de tarate, care are acelasi efect.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#tarate beneficii, #tarate constipatie, #tarate eczeme, #bai cu apa de tarate , #pielea