Bronzul frumos trece prin farfurie

Miercuri, 04 August 2010, ora 07:38
4687 citiri
Bronzul frumos trece prin farfurie
Foto: arhiva

O dieta bogata in legume si fructe este garantia unui bronz frumos si de durata. Si asta pentru ca pigmentul din piele depinde de ceea ce mananci. Putina grija din acest punct de vedere poate face ca bronzul sa reziste mai mult daca, pe langa cremele de protectie, sunt respectate si cateva regului de alimentatie.

Este vorba despre consumul in cantitati crescute de substante care combat efectele negative ale razelor UV si stimuleaza producerea de melanina - pigmentul natural al pielii. Sante scrie ca secretul bronzului frumos si de durata sta in farfurie.

Cum aplici corect cremele de protectie solara

Alimentele recomandate sunt: caisele, piersicile, visinele, ciresele, morcovii, rosiile, broccoli, spanacul, cartofii dulci, ardeii grasi si pepenele rosu si galben, coacazele, lactatele, pestele si carnea de pui.

Dieta care ajuta soarele

Incepe ziua cu un pahar de suc de morcovi care mentine si intensifica bronzul. Foarte multe produse pentru bronzat folosesc caroten extras din morcovi ca sa activeze melanina din piele.

Bea suc de rosii si mananca multe salate cu rosii. Daca adaugi si ulei de masline vei accelera asimilarea celui mai bun antioxidant natural, licopenul, care are marele merit de a reduce riscul arsurilor solare.

Piersicile si caisele - sunt o sursa perfecta de vitamina E, in proportie perfecta cu beta-caroten. In plus, piersicile sunt o formidabila sursa de seleniu fundamental necesar pentru o piele sanatoasa. In ceea ce priveste caisele, 200 de grame de caise pe zi sunt suficiente pentru stimularea, in decurs de o zi, a productiei de melanina, pentru toata suprafata corpului.

Iaurt si lactate usoare - care prin mineralele si enzimele continute previn imbatranirea celulelor si ridica gradul de toleranta al pielii la soare.

Carnea de peste si pui ca sursa pretioasa de omega 3, seleniu si zinc, minerale foarte importante in perioada expunerilor la soare, dar si proteine de buna calitate, fara aport de grasimi.

Ar mai trebui spus ca zincul contribuie la prevenirea si combaterea inflamatiilor pielii cauzate de arsurile solare si garanteaza un bronz uniform de durata, iar seleniul ofera protectie anti-UV, faciliteaza bronzarea si incetineste imbatranirea cutanata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#creme de protectie solara, #alimentatie sanatoasa , #pielea