Ce nu trebuie sa ii faci pielii tale

Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 08:10
2743 citiri
Ce nu trebuie sa ii faci pielii tale
Foto: care2.com

Pielea este foarte sensibila la orice fel de agresiune, fie ca este vorba de o apasare, strangere, zgarietura sau bruscare. Pielea fetei este cel mai adesea expusa si tocmai de aceea ea trebuia protejata.

Este cel mai mare organ senzorial al corpului si joaca rol de protectie impotriva bacteriilor si germenilor cu care intram in contact. Tocmai de aceea, care2.com a realizat o lista a tuturor lucrurilor pe care nu trebuie sa le facem pielii noastre.

Obiceiul din adolescenta, foarte frecvent insa la orice varsta, acela de stoarcere a cosurilor, este complet daunator pielii noastre. Contrar opiniei generale, aceasta procedura nu vindeca mai repede acneea severa ci o acutizeaza.

Zona va deveni umflata, rosie si predispusa contactarii bacteriilor si prafului din atmosfera. Daca vrei insa sa iti cureti fata, apeleaza la serviciile dermatologice specializate.

Bronzul artificial este o procedura des intalnita de infrumusetare, cu efecte nocive asupra pielii noastre. Pe termen lung, epiderma este grav afectata, iar stratul protector al pielii va imbatrani mai repede. Exista chiar riscul aparitiei cancerului de piele, in cazul persoanelor sensibile.

Fumatul are o influenta nociva asupra intregului organism. Daca vei fi foarte atent la reactia corpului tau inca de la primele tigari, vei observa ca pielea este prima care reactioneaza.

Vitamina A protejeaza pielea si este recomandata adesea ca tratament impotriva acneei. Excesele insa au ca afecteaza ficatului. Astfel, acest tratament impotriva acneei va acutiza problema, daca nu se respecta intocmai recomandarile dermatologului.

Lama de ras este si ea un inamic al pielii sensibile. Iritatiile apar imediat, iar umflaturile si infectiile nu iti vor da pace. Pentru prevenirea acestor efecte, incearca sa folosesti cat mai putin lama de ras si numai impreuna cu o spuma sau un gel protector.

Formulele miraculoase si rapide de curatere a tenului, chiar daca sunt pe baza de plante pot ataca sanatatea ei. Astfel, plantele pot fi la fel de toxice precum medicamentele, daca nu sunt administrate corespunzator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#tratamente interzise piele, #lucruri daunatoare ten, #proceduri interzise piele , #pielea