Cei mai mari 5 dusmani ai pielii tale

Marti, 29 Septembrie 2009, ora 23:48
4782 citiri
Cei mai mari 5 dusmani ai pielii tale

Sa fim oneste, indiferent de cat de bine ne merge pe toate planurile, experienta descoperirii unui nou rid este una neplacuta prin definitie, manifestata adesea zgomotos sau chiar cu lacrimi de crocodil si cereri de strangere in brate.

Nu e usor sa vezi cum imbatranesti sau inaintezi in varsta, zi-i cum vrei, realitatea e aceeasi si e invitabila. Totusi, ca de obicei, avem posibilitatea de a interveni asupra efectelor trecerii anilor prin cateva obiceiuri bune, pe care daca le pastram avem doar de castigat.

Desi simple, in viata de zi cu zi acestea par aproape imposibil de respectat de unele reprezentante ale sexului frumos, dar care nu stau prea bine la capitolul vointa.

1. Protectia solara

E drept ca o piele bronzata pare si mult mai catifelata, aparent fara imperfectiuni, insa tot bronzul este si cel care cauzeaza imbatranirea prematura a pielii, ridurile fine si petele (care uneori pot fi chiar semn de cancer de piele).

Tocmai de aceea este vital sa nu iesim din casa fara sa fi aplicat inainte o crema cu protectie solara, cu un indice de 30. Nu trebuie uitate nici mainile sau gatul, pielea din aceste regiuni fiind mai delicata si predispusa sa-ti tradeze varsta.

2. Fumatul

Iti usuca piela, ti-o umple de toxine, ti-o rideaza in jurul gurii, ba chiar iti intuneca si tenul. Sunt doar cateva dintre efectele negative ale fumatului. Reporterii de la Shine au incercat sa gaseasca si cateva beneficii ale fumatului, dar n-au reusit. Acest obicei nu face decat sa iti imbatraneasca prematur tenul.

3. Prea mult alcool

Cu siguranta ti-a placut petrecerea de noaptea trecuta, cand, recunosti sau nu, ai cam depasit limita. Afla, insa, ca pielii tale nu i-a placut deloc. Si asta pentru ca alcoolul deshidrateaza, facand chiar ca unele vase de sange de pe fata sa se sparga, de aici si aspectul de piele inrosita pe care e imposibil sa nu-l fi observat la cineva.

Daca tot petreci - si nu zice nimeni sa fii singurul sfant din incapere, - macar bea un pahar cu apa intre doua pahare cu bautura. Asa vei reusi si sa micsorezi numarul de pahare consumate.

4. Zaharul

Dragi dependenti de ciocolata sau prajiturele de casa ori cofetarie, aflati ca zaharul da peste cap colagenul, afectand capacitatea pielii de a se reface si facand-o sa-si piarda din elasticitate. Daca veti continua sa desfaceti ciocolata dupa ciocolata, in final tenul va capata un aspect flasc, mat si "cazut".

Mai bine intoarceti-va catre zaharurile naturale, din fructe, sau, si mai bine, mancati o mana de migdale. Antioxidantii continuti sunt excelenti pentru piele, iar ca bonus aveti si ceva proteine.

5. Deshidratarea

Oricat de invechit ar suna dictonul acela cu 8 pana la 10 pahare de apa pe zi, tot trebuie sa se tina cont de el. Apa e necesara pentru ca organele sa functioneze asa cum trebuie si pielea sa fie hidratata din interior.

Tot parte din hidratare face si ingrijirea zilnica a pielii, care presupune si aplicarea unei creme hidratante, potrivita pentru bugetul si tipul tau de ten. Nu uita de crema usoara de noapte, bogata in vitamine, care sa iti "vindece" pielea cat tu dormi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#piele sanatoasa, #piele frumoasa, #dusmani piele, #agenti nocivi piele, #fumat piele, #alcool piele , #pielea