Cum ne protejam pielea si parul de razele soarelui

Sambata, 20 Iunie 2009, ora 19:23
8296 citiri
Cum ne protejam pielea si parul de razele soarelui

A venit vara si in sezonul estival tot mai multi dintre noi prefera sa-si petreaca timpul liber la plaja, ca sa se bronzeze. Ne place soarele, insa trebuie sa fim constienti de faptul ca razele lui sunt daunatoare pentru piele.

Prea mult soare strica: rideaza si imbatraneste pielea, ii modifica structura, dilata vasele de sange, poate favoriza aparitia cancerului si adesea produce eruptii alergice.

Soarele nu este intodeauna cel mai bun prieten al nostru si de multe ori el poate sa ne strice concediul cu razele sale mult prea puternice.

Medicii ne avertizeaza ca expunerea excesiva si repetata la soare determina aparitia arsurilor solare. Pe langa efectul de piele bronzata, razele UV deterioreaza celulele din profunzimea stratului de piele si le afecteaza ADN-ul. Pistruii, porii dilatati, petele pigmentare apar ca o consecinta a acestui efect.

Cremele protectoare ne feresc intr-o oarecare masura de razele ultraviolete. Trebuie sa ne alegem o crema cu factorul 15 sau chiar mai mare care sa ne protejeze in acelasi timp si de ultravioletele B, responsabile de arsurile pielii, si de ultravioletele de tip A, care au cele mai grave efecte pe termen lung si care pot duce la cresterea riscului de cancer de piele.

Potrivit specialistilor, o expunere de 10 minute pe zi la raze UVA timp de doua saptamani aduce mari distrugeri la nivelul pielii.

Crema de protectie solara se aplica pe pielea curata si complet uscata cu 30 de minute inainte de expunerea la soare. Cel mai important insa este sa evitam sa facem plaja in intervalul orar 10-16.

Si parul poate fi afectat de razele soarelui

Razele soarelui sunt daunatoare si pentru par pentru ca il usuca excesiv, il decoloreaza, il degradeaza si il face lipsit de stralucire. De aceea, este bine sa evitam pe cat posibil expunerea parului intre orele 10:00 - 15:00, cand soarele este cel mai puternic.

Daca, totusi trebuie sa iesim din casa in acest interval orar este bine sa alegem o palarie sau un alt accesoriu pentru a ne proteja pletele.

In cazul in care parul nu arata tocmai sanatos pe perioada verii este recomandat sa incercam un tratament de hidratare la un salon de infrumusetare.

Atunci cand mergem la plaja nu trebuie sa uitam de palaria din paie care ne protejeaza parul de razele solare. Ne putem acoperi parul si cu esarfa sub palarie pentru a ne asigura ca parul nu va fi expus soarelui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#cum protejam soare, #soare plaja protejam, #soare daunator piele , #pielea