Cum sa evitati deteriorarea pielii

Sambata, 06 Septembrie 2014, ora 17:57
3617 citiri
Cum sa evitati deteriorarea pielii
Foto: Le Vif

Pielea este cel mai mare organ al corpului si, de aceea, trebuie sa i se acorde multa atentie.

Iata zece obiceiuri zilnice pe care ar trebui sa le aveti in vedere, ca sa aveti o piele sanatoasa, conform Le Vif.

Nu neglijati demachiatul

Dupa o noapte petrecuta in oras, nu uitati sa va demachiati, inainte de a va culca. Ajutati astfel pielea sa transpire, inlaturand reziduurile acumulate.

Nu umblati la cosuri

Nu trebuie sa le atingeti/sa umblati la ele, ca sa nu se agraveze infectia.

Cafea, langa un pahar cu apa

Cafeaua are efect energizant, dar in acelasi timp deshidrateaza pielea. De aceea, e bine sa aveti langa ceasca cu cafea un pahar cu apa.

Purtati ochelari

Nu vedeti foarte bine, dar nici nu doriti sa purtati ochelari. Clipind mereu din ochi ca sa vedeti mai bine, nu faceti altceva decat sa favorizati aparitia ridurilor.

Atentie la sare!

Poate veti fi uimite daca veti afla cata sare consumati pe zi. Incercati sa reduceti snacks-urile si alte feluri de mancare sarate, deoarece sarea usuca pielea.

Evitati dusurile prea fierbinti

Apa fierbinte distruge stratul superior al pielii. Iesiti din dus in momentul in care pielea incepe sa se inroseasca, pentru a evita deshidratarea.

Limitati gomajele

Din cand in cand (o data pe saptamana), un gomaj este benefic pentru piele. Cand il efectuati de mai multe ori pe saptamana, stratul superior al pielii se distruge.

Cinci alimente care iti imbatranesc pielea mult mai repede

Nu stati prea mult in aer conditionat

Aerul conditionat usuca foarte tare aerul ambiental si, odata cu acesta, si pielea. Incercati, pe cat posibil, sa stati mai putin in raza sa sau sa-l inchideti.

Practicati mult sport

Exercitiile imbunatatesc circulatia sanguina, inclusiv cea a pielii fetei. In plus, sportul stimuleaza transpiratia si astfel pielea se detoxifica.

Nu mergeti prea des la sauna

Se stie ca practicarea saunei este foarte relaxanta, insa daca o faceti prea des, atunci va puteti astepta ca pielea sa-si piarda din elasticitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#frumusete piele femei, #obiceiuri proaste piele, #obiceiuri daunatoare piele , #pielea