Cum sa scapi de acnee cu ajutorul luminii albastre

Miercuri, 15 Iunie 2016, ora 16:52
11859 citiri
Cum sa scapi de acnee cu ajutorul luminii albastre
Foto: Clinica Bioderm

Acneea, o afectiune cu care se confrunta aproape un milion de oameni din intreaga lume, poate fi tratata mai usor ca niciodata. Nu cu medicamente agresive, care isi ating repede limitele, ci cu lumina!

O lumina care este mai puternica decat cea emisa de bec, dar mult mai slaba decat razele ultraviolete care, in exces, dauneaza pielii.

Pe cine afecteaza acneea

Nu numai tinerii aflati la pubertate sufera de acnee. Inestetica problema este din ce in ce mai raspandita, afectand si persoane de 30 sau chiar 40 de ani. Pe cat de frecventa este, pe atat de greu de controlat, iar in multe cazuri, viata cu acnee poate fi foarte neplacuta.

Antibioticele si tratamentele topice (locale) isi ating foarte repede limitele, existand multe persoane cu istoric lung de tratament cu antibiotice impotriva acneei, care nu reusesc sa isi tina sub control problema.

Pe langa mostenirea genetica, factorii care tin de stilul de viata reprezinta principala cauza a afectiunii, de la consumul excesiv de alimente semi-preparate (junk food, pizza, bauturi carbogazoase etc.) si dulciuri, pana la factori care tin de stresul cotidian si igiena precara a pielii.

Intr-un efort de a scapa de acnee, pacientii isi spala tenul in mod repetat, isi rup leziunile sau apeleaza la mai multe produse cosmetice in acelasi timp, care promit ca fac minuni, obicei care de cele mai multe ori agraveaza acneea, lasand in urma cicatrici greu de sters.

Citeste si ce legatura exista intre sanatatea ta si locul in care apare acneea

Cum te vindeci de acnee doar stand pe scaun

Tratamentele clasice pierd din ce in ce mai mult teren in fata unei terapii inovatoare: terapia cu lumina albastra.

Cum actioneaza si de ce este ea atat de speciala?

Terapia cu lumina albastra de tip BLU-U actioneaza la nivelul stratului profund al pielii, unde curata bacteriile responsabile de aparitia acneei - Propionibacterium Acnes - fara a afecta, insa, restul tesuturilor.

Tratamentul este simplu - pacientul sta pe scaun, timp de 14-16 minute (in functie de recomandarea medicului dermatolog), cu fata indreptata spre aparatul care emite lumina albastra.

In medie, sunt necesare 2-3 sedinte pe saptamana pentru a da rezultate, iar tratamentul integral cuprinde intre 14 si 20 de sedinte, in functie de recomandarea medicului. Spre deosebire de tratamentele agresive cu antibiotice care deregleaza intreg organismul, terapia cu lumina albastra nu este dureroasa, nu provoaca disconfort si nu are efect termic. Dupa cateva sedinte, acneea incepe sa se amelioreze vizibil.

Lumina albastra, beneficii pentru tenul gras

Terapiile traditionale contra acneei includ agenti keratolitici, precum retinoizii - care au ca efect advers subtierea pielii -, antiseptice si antibiotice locale sau orale, care diminueaza flora bacteriana buna de la nivelul pielii si nu numai.

Spre deosebire de tratamentele clasice, care se pot dovedi toxice in unele cazuri, terapia fotodinamica cu lumina albastra reprezinta o metoda complet noua de tratare a acneei si mai eficienta decat terapiile conventionale. Pe langa sterilizarea non-agresiva a pielii, lumina albastra atenueaza porii dilatati si secretia glandelor sebacee.

Terapia BLU-U este recomandata tuturor categoriilor de varsta, atat adolescentilor cu acnee specifica varstei, cat si adultilor care sufera de aceasta afectiune.

Citeste si ce boli poate prevesti acneea.

Dr. Mara Mihai, medic dermatolog

Clinica Bioderm

Daca aveti vreo intrebare pentru expertii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Trateaza acneea cu lumina, #tratatament lumina acnee, #tratament acnee , #pielea