Cum sa scapi de mancarimi

Miercuri, 25 Noiembrie 2009, ora 11:14
272251 citiri
Cum sa scapi de mancarimi
Foto: bbc.co.uk

Mancarimile sunt de fapt un simptom al unei iritatii de la nivelul pielii. Ele pot aparea din foarte multe cauze, de la cele nervoase la alergii, igiena precara, muscaturi de insecte sau chiar boli de piele.

Mancarimile sunt normale pana la un anumit nivel. Daca ele sunt frecvente insa si sunt insotite si de inrosiri ale pielii si infectarea zonelor respective, atunci pot crea probleme grave, informeaza himalayahomeremedies.com.

Mancarimile continue se pot extinde, astfel ca daca la inceput senzatia se localizeaza pe brat, daca nu se indeparteaza, poate fi afectata inclusiv zona spatelui.

Contactul cu substantele chimice din produsele de curatenie, infectii alimentare, mancaruri care nu ne-au priit sau parazitii intestinali sunt si ele cauze ale mancarimilor. Sunt favorizate in general de tenul uscat si apar cu regularitate la batrani, unde pielea este dezhidratata.

Vremea rece sau baile fierbinti contribuie si ele la aparitia mancarimilor. In general, reactiile adverse ale medicamentelor incep cu mancarimi. Femeile insarcinate sunt predispuse acestei senzatii, mai mult decat in mod normal.

Remedii

Laptele este un remediu vechi al mancarimilor. Fierbe o ceasca si freaca zona afectata cu putine tarate si lapte. Poti opta pentru aloe vera din ghiveci. Rupe o frunza a florii si sucul ei proaspat aseaza-l pe intreaga zona, pentru a-ti alina senzatia de mancarime continua.

Si uleiul de peste este un remediu eficient, dar si sucul unei lamai, ceaiul de brusture sau banana. Poti adauga in apa ta de baie putina faina de porumb, tarate sau otet. Cand vei iesi nu vei mai simti acea senzatie neplacuta.

Poti folosi in baie si piatra ponce, dar spala dupa aceea zona afectata cu sapun si apa din abundenta.

Compresele cu bicarconat de sodiu, dizolvat intr-un pahar cu apa, sunt si ele un remediu eficient impotriva mancarimilor. La fel si cuburile de gheata, daca acestea apar pe fondul mucaturilor de insecte.

Daca mancarimile tale apar de la un aliment care nu ti-a priit sau o alergie, dieta alimentara este absolut necesara. Incearca sa consumi alimente bogate in vitamina C, E si zinc.

Citricele, laptele, iaurtul, ouale vor fi consumate la fiecare masa. Evita pe cat posibil sa te scarpini violent daca senzatia persista. Tesutul se distruge rapid si pot aparea rani deschise.

Umiditatea sau caldura excesiva acutizeaza problema, la fel si hainele care nu sunt din bumbac. Daca mancarimea nu a disparut dupa cateva zile, o vizita la medic este absolut necesara. Ea poate fi cauzata de afectiuni mai grave, care necesita un set de analize si medicamentatie adecvata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#mancarimi remedii, #mancarimi efecte adverse, #alergii mancarimi , #pielea