Implantul sub piele si spray-urile, metode contraceptive

Vineri, 26 Septembrie 2008, ora 14:40
5941 citiri
Implantul sub piele si spray-urile, metode contraceptive

Noi metode contraceptive, precum implantul sub piele si spary-urile, vor fi disponibile in urmatorii noua ani, au anuntat, miercuri, la Londra, specialistii prezenti la Ziua Mondiala a Contraceptiei.

"In prezent, lucram la un implant pentru barbati, care se va aplica pe brat, sub piele", a precizat medicul Regine Stiruk-Ware, reprezentant al Population Council, informeaza Evenimentul zilei, in editie online.

In ceea ce priveste femeile, hormonii necesari contraceptiei vor fi furnizati prin piele prin utilizarea spray-urilor si gelurilor, care pot utilizate si cu cateva minute inainte de actul sexual.

Avantajele noi serii de anticonceptionale se refera la eliminarea unor efecte secundare, reducerea cantitatii de hormoni pe care le contin si la personalizare in functie de profilul fiecarei paciente, potrivit profesor Jean Jacques Amy, de la Societatea Europeana de Contraceptie si Sanatatea Reproducerii.

"Viitoarele contraceptive vor fi usor de folosit, vor contine molecule mai sigure si vor avea mai putine efecte secundare", a spus medicul Regine Stiruk-Ware.

"Pilulele nou aparute contin jumatate din doza de hormoni pe care o aveau altadata, iar progesteronul a fost adaptat mult mai bine pentru organismul uman", a adaugat Jean Jaques Amy.

Ce trebuie să mănânci seara dacă vrei să slăbești în timpul nopții
Ce trebuie să mănânci seara dacă vrei să slăbești în timpul nopții
Când te gândești la slăbit ai în minte numai diete care mai de care mai drastice și ore în șir de transpirat la sală. Dar dacă ți-am spune că poți slăbi la fel de bine și în somn?...
Beneficiile mersului pe jos. 15 minute fac adevărate minuni pentru sănătate
Beneficiile mersului pe jos. 15 minute fac adevărate minuni pentru sănătate
Mersul pe jos face piciorul frumos. Știi expresia aceasta care pare veche de când lumea? Să se limiteze mersul pe jos doar la acest beneficiu și nimic mai mult? Ei bine, trebuie să știi că...
#metoda, #contraceptive, #Femei, #spray, #implant, #sanatate , #pielea