Pericolele nebanuite din produsele de intretinere

Sambata, 29 Septembrie 2012, ora 12:11
7885 citiri
Pericolele nebanuite din produsele de intretinere

Samponul, demachiantul, crema de fata sau alte produse de intretinere pot constitui pericole nebanuite pentru frumusetea si sanatatea noastra.

Atat produsele clasice, cat si cele bio, pot contine agenti nocivi. Eticheta nu ne ajuta prea mult, intrucat substantele sunt listate sub denumirile stiintifice, asa ca AskMen a decodificat cateva dintre pericolele ce se ascund sub acesti termeni aparent ermetici.

Parfumul artificial

Cele peste 4.000 de varietati de parfumuri artificiale existente in acest moment pot avea tot felul de efecte secundare. Hiperpigmentarea, atunci cand te expui la razele solare, durerile de cap, ameteala sau chiar eruptiile alergice pot fi doar cateva dintre aceste amenintari tacute.

Ingredientele comedogenice (Lanolina acetilata, stearat de butil, palmitat de octil)

Multe dintre produsele cosmetice contin aceste substante care pot afecta negativ pielea, ducand la aparitia comedoanelor, a punctelor negre sau chiar a unor eruptii acneice mai severe. Asadar, consulta eticheta si cosmeticiana inainte de a-ti achizitiona astfel de produse.

Emoliente pe baza de silicon (Dimeticona, ciclometicona)

Aceste substante imbraca tenul intr-o folie daunatoare ce nu mai permite pielii sa respire. Utilizarea repetata a emolientelor pe baza de silicon poate cauza iritatie, mancarime si blocarea absorbtiei ingredientelor eficiente din produsele pe care le folosesti.

Lauril sulfat de sodiu si Lauret sulfat de sodiu

Daca spumantele sau sampoanele care fac mult clabuc sunt preferate tale, poate ar trebui sa te gandesti de doua ori atunci cand ti le achizitionezi si sa le consulti mai bine eticheta. Deseori, astfel de produse contin lauril sulfat de sodiu si lauret sulfat de sodiu, substante care irita foarte tare pielea, indepartand acel strat protector.

Daca ai probleme cu tenul sau cu pielea, astfel de produse iti sunt strict interzise, in ultimii ani brandurile din domeniu evitand folosirea acestora.

Parabeni

Parabenii prelungesc "viata" produsului in a carui compozitie intra, dar nu sunt nici pe de parte atat de siguri pentru noi. Daca la inceput parabenii pareau a fi un semn al calitatii produsului in ochii publicului, studiile recente au aratat ca aceste substante reduc cantitatea spermei si nivelul de testosteron. Totusi, cercetarile nu sunt suficient de extinse deocamdata pentru a pune un verdict clar in acest sens.

Ingrediente pe baza de petrol - Propilenglicolul (PG), polietilenglicol (PEG), etilen glicol (EG)

Aceste substante actioneaza asemeni emolientelor pe baza de silicon, afectand procesele naturale ale pielii. Atat petrolul, cat si siliconul blocheaza permeabilitatea pielii, dezechilibrandu-i functionarea. Dintre toate, propilenglicolul este cel mai periculos, fiind folosit chiar si in lichidul de frana.

Derivatele de amoniu - DEA (Dietanolamina) si TEA (Trietanolamina)

Lotiunile emulsificatoare contin aceste substante care pot fi de un real pericol pentru piele. Luate si folosite separat, derivatele de amoniu nu sunt periculoase, insa in cosmetica ele sunt intotdeuna folosite intr-o anume combinatie, deloc fericita pentru piele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#pericole produselor ingrijire, #ingrediente periculoase cosmtice, #parabeni produse ingrijire, #ingrijire piele sfaturi, #substante periculoase produse ingrijire , #pielea