Refa-ti pielea prin dieta, dupa vacanta! Exista si alimente care-ti conserva bronzul

Vineri, 06 Septembrie 2013, ora 18:16
5321 citiri
Refa-ti pielea prin dieta, dupa vacanta! Exista si alimente care-ti conserva bronzul

Dupa trecerea verii, pielea noastra este afectata ca urmare a expunerii la un numar mare de agenti externi, precum soarele, nisipul de pe plaja, sarea din mare sau clorul din piscine, schimbarile facute in program sau modificarile aparute in alimentatie.

Toate aceste schimbari produc anumite dezechilibre in organism, care devin vizibile la nivelul pielii prin aparitia petelor, ridurilor, cojirea si uscarea pielii, duritatea ei, deshidratarea, moliciunea sau lipsa luminozitatii, potrivit Hola.

In acelasi timp insa, pielea are parte si de o serie de beneficii de pe urma vacantei: starea de relaxare si lipsa de stres reprezinta factori pozitivi. In ciuda acestor avantaje, este necesar ca la intoarcerea din vacanta sa derulezi un plan de actiune pentru a prelungi actiunea factorilor benefici si a o diminua pe aceea a factorilor negativi.

Alaturi de tratamentele cosmetice, poti gasi un aliat de nadejde in alimentatie. Exista cateva alimente care iti redau sau pastreaza stralucirea pielii mult timp, ba chiar cel putin unul care-ti conserva bronzul.

Somonul

Acest peste contine cantitati ridicate de Omega-3, un acid gras esential care hraneste si infrumuseteaza pielea, poate preveni ridurile si reduce inflamatiile produse de razele ultraviolete.

In plus, somonul este o sursa bogata de proteine si de vitamine (A, B sau D) care contribuie la intretinerea tesuturilor.

Broccoli

Cunoscut si ca "aurul verde" datorita proprietatilor sale antioxidante inegalabile si actiunii sale de prevenire a unor boli, datorita continutului sau ridicat de apa, minerale, betacaroten, acid folic, potasiu si vitaminele A, B si C, broccoli reprezinta un aliment foarte important in protejarea pielii.

Orezul integral

Orezul integral este unul dintre putinele alimente care contin 12 aminoacizi esentiali pentru organism. In acelasi timp, este un antioxidant puternic, cu efecte vizibile la nivelul epidermei.

Ciocolata neagra (cu concentratie de cacao de la 70% in sus)

Ciocolata neagra aduce o serie de beneficii pielii. Contine mai mult de 30 de substante antioxidante, astfel ca are un puternic efect de intinerire si protejare a tenului.

In plus, imbunatateste textura pielii, creste fluxul sanguin si favorizeaza schimbul de substante nutritive si oxigen, esential pentru o piele sanatoasa.

Uleiul de masline extravirgin

Bogat in acid oleic si vitamina E, este numit si "lichidul de aur" datorita proprietatilor sale antioxidante.

Acest ulei mentine integritatea membranei celulare, combate efectele negative ale radicalilor liberi si protejeaza pielea de factorii externi, intarziind imbatranirea prin mentinerea hidratarii si a unui ten neted.

Morcovul

Este alimentul cel mai bogat in betacaroten, pigment rosu portocaliu, si contine vitaminele C, B1, B2, B6, acid folic, zaharuri si minerale care ajuta in lupta cu acneea, imbatranirea si mentin mai mult timp bronzul pe piele.

Iaurtul

Microorganismele pe care le contine dezvolta rezistenta pielii si calmeaza iritatiile. Proteinele sale contribuie la formarea, mentinerea si reinnoirea tesuturilor, consolidandu-le structura.

Vitaminele si mineralele favorizeaza sinteza substantelor fundamentale, asigurand o stare buna a pielii si mentinand-o tanara si sanatoasa.

Fructele rosii

Fructele rosii reprezinta o sursa masiva de antioxidanti. Datorita continutului ridicat de carotenoide, vitamina C, potasiu, fier, calciu, melatonina si tanini, aceste fructe previn imbatranirea pielii, reduc petele si favorizeaza sinteza colagenului, reducand ridurile profunde si mentind pielea hidratata.

Ceaiul verde

Este o bautura antioxidanta prin excelenta si ajuta la mentinerea integrtitatii structurii membranelor celulare.

Este unul dintre cei mai puternici aliati ai sanatatii si ai pielii tinere.

Legumele

Legumele reprezinta un amestec de fibre, substante nutritive esentiale (vitamine si minerale precum acid folic, fier si potasiu) si proteine, ajutand pielea sa faca fata efectelor negative ale radicalilor liberi.

Soia

Printre principalele sale beneficii se numara actiunea sa puternic protectoare, regeneratoare si nutritiva, contribuind la producerea colagenului si elastinei, care mentin hidratarea pielii si favorizeaza buna functionare a celulelor.

Nucile

Nucile contin acizi grasi esentiali bogati in Omega-3 care imbunatatesc elasticitatea tenului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#alimente piele frumoasa, #alimente piele sanatoasa, #alimente piele fara riduri, #alimente piele ferma, #refacere piele vacanta , #pielea