Scapa de matreata in cativa pasi simpli

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 13:15
8476 citiri
Scapa de matreata in cativa pasi simpli

Daca ai matreata, atunci stii ca aceasta este o problema cat se poate de suparatoare, dar si greu de tratat. Mai ales schimbarile bruste si numeroase ale vremii din aceasta perioada duc la dermatite, iritatii si chiar psoriasis, cauze comune ale matretei.

Redactorii de la Men's Health au discutat cu dr. Ilyse Lefkowicz, un dematolog de renume din New York. Acesta a dat cateva sfaturi de baza in lupta cu matreata. Iata ce este bine sa faci pentru a scapa de ea:

Respira adanc si relaxeaza-te

Anxietatea si iritarea nu fac decat sa mareasca riscul aparitiei matretei, pe fondul stresului pe care il resimte organismul. De fiecare data cand sistemul imunitar este scazut, efect direct al stresului, scalpul incepe sa se irite.

Spala-te mai des pe cap

Multe probleme dermatologice sunt agravate de spalatul prea des, dar nu este si cazul matretei. Nu aceasta este cea care iti murdareste scalpul si parul, ci o ciuperca care sta pe pielea capului oricarei persoane si se hraneste cu sebum. Daca te speli mai des, vei reduce sebumul si astfel ea nu va mai avea ce sa consume.

Maseaza-ti scalpul

Samponul nu este doar pentru par, adevarata lui menire fiind aceea de a spala scalpul, asa ca ai grija ca ajunge acolo si curata bine pielea. Contactul dintre degete si scalp este important, asa ca nu masaj bland este binevenit.

Foloseste apa calduta

Este tentant sa folosesti apa fierbinte intr-o dimineata racoroasa, dar caldura irita scalpul si incurajeaza inflamatia. In plus, apa fierbinte afecteaza hidratarea firului de par.

Nu merge la culcare cu parul ud

Intotdeauna ai grija sa ai parul uscat inainte de a merge la culcare, caci umezeala atrage bacterii si ciuperci. De asemenea, nici palariile nu sunt indicate atuci cand ai matreata, oricat de frig ar fi afara. Mai bine usuca-ti parul bine si iesi cu capul descoperit.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#matreata leacuri, #cum scapi de matreata, #cum elimini matreata, #matreata sfaturi, #tratament matreata , #pielea
Comentarii