Sfaturi anti-imbatranire de la dermatologi

Joi, 08 Martie 2012, ora 19:21
6234 citiri
Sfaturi anti-imbatranire de la dermatologi

Ti-ai dori ca pielea ta sa ramana mereu tonifiata, stralucitoare si tanara, dar acest lucru nu este posibil, ba chiar parca anii care trec iti fac in ciuda si isi lasa amprenta mai repede decat ti-ai putea imagina. Inca de la 30 de ani vei putea sa observi modificari.

Nu poti avea un control asupra nivelului de estrogen care scade si duce la lasarea epidermei, dar sunt alti cativa factori care, daca tii cont de ei, te vor ajuta sa arati tanara pentru mai mult timp, conformCaring.

Concentreaza-te asupra a ceea ce mananci la fel de mult ca asupra a ceea ce pui pe piele

Poate te astepti ca un dermatolog sa te sfatuiasca doar referitor la ce creme este bine sa folosesti si ce procedee de aplicare. Adevarul este ca pielea este cel mai bine hranita de ceea ce exista in interiorul organismului si doar apoi de ce pui pe ea.

Ia un supliment de vitamina D, cum ar fi 1.000 UI pe zi, mananca alimente care sa contina omega 3 si 6, cum ar fi uleiul de masline, semintele de in sau somonul, si bea apa suficienta incat sa ramai mereu hidratat. Daca vrei o schimbare in ceea ce priveste gustul, incearca ceaiul verde, care este plin de antoxidanti.

Din cand in cand este indicat si vinul rosu cu moderatie, caci si el are elemente benefice, care duc la prevenirea rozaceei de care se lovesc femeile la jumatatea vietii.

In afara de asta, taie din alimentele procesate si pline de zahar, caci acestea duc la inflamare, un proces biochimic ce strica buna functionare a celulelor.

Injumatateste-ti expunerea la soare

Daca ai tot auzit acest lucru in ultima perioada este pentru ca dermatologii sunt toti de acord cu faptul ca expunerea la radiatiile ultraviolete duce la stricarea stratului de colagen. Pielea se lasa si apar ridurile. In plus, apare o decolorare, iar pielea capata o textura mai dura. Mai mult decat atat, razele UV pot duce chiar la cancer de piele.

Intrucat medicii sunt constienti ca nu se poate ca o persoana sa nu se expuna deloc la soare, ei recomanda ca macar timpul sa fie injumatatit. Foloseste creme cu factor de protectie mare, cel putin pe fata, gat si urechi. Cu cat pielea este mai imbatranita, cu atat este mai sensibila. Daca ai tendinta sa uiti de aceasta crema, macar foloseste produse cosmetice cu protectie. Mergi pe strada pe partea cu umbra si poarta haine lungi vara, dar subtiri, astfel incat sa fie racoroase.

Exerseaza in aer liber in fiecare dimineata sau seara, astfel incat sa eviti intervalul critic dintre 10 si 4 dupa-amiaza.

Foloseste retinoide

Exista o gama variata de produse cosmetice la indemana, dar cele mai bune creme pentru a ingreuna procesul de imbatranire sunt retinoidele. Acestea sunt compusi ai vitaminei A, care maresc productia de colagen si regenerarea celulara, in acelasi timp desfundand porii si stimuland vasele de sange din jur. Este redus uleiul in exces, acneea dispare, pielea este mai catifelata si iti da o infatisare stralucitoare si mai sanatoasa. Un produs care contine retinoide isi face simtite efectele in decursul a 1-2 luni.

Cauta sa fie inscriptionat pe ambalaj retinolul sau acidul retinoic, astfel incat sa stii sigur ca produsul are ceea ce cauti.

Aplica noaptea, dupa ce pielea a fost curatata, astfel incat sa nu intre in actiune razele soarelui, caci pot interactiona cu acest tip de produse. Foloseste si o crema hidratanta peste.

Acorda timp unei rutine de infrumusetare

Pielea nu este deloc complicata, dar are nevoie de cateva procedee de baza de ingrijire. Este uimitor la cati factori este expusa epiderma in cursul unei zile si ea inca se regenereaza. Dar trebuie sa faci si tu ceva in acest sens, pentru a o ajuta.

Incepe cu o crema de protectie solara, iar seara, cand ajungi din nou in casa, nu uita sub nicio forma sa te demachiezi, caci celulele sunt asaltate de o multime de factori poluanti din atmosfera. Dupa curatare, aplica retinoidele si cremele hidratante si dormi, caci si somnul ajuta.

Nu trebuie sa cheltuiesti multi bani pe produse scumpe, ci doar sa le gasesti pe cele care ti se potrivesc. Cel mai bine ar fi sa ceri sfatul dermatologului.

Alege proceduri cosmetice de regenerare

Exista o multime de procedee cosmetice de ultima generatie, insa nu toate ajuta la regenerarea celulara. Incearca sa te exfoliezi, pentru ca rezultatele se vor vedea. Acesta este cel mai important pas catre intinerirea epidermei, caci sunt inlaturate toate celulele moarte si este lasat loc pentru cele noi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Curtea de Apel Cluj a decis joi, 18 aprilie, că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare. Curtea de Apel a respins ca neîntemeiată contestaţia în care...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#piele tanara sfaturi dermatologi, #piele tanara produse, #piele matura ingrijire, #piele retinoide , #pielea