Stiati ca zaharul e dusmanul pielii netede?

Autor: Ana Ilie
Marti, 16 Iunie 2009, ora 16:43
3423 citiri
Stiati ca zaharul e dusmanul pielii netede?

Unii experti dermatologi sunt de parere ca zaharul, nu soarele, este cel mai mare dusman, atunci cand vine vorba de imbatranire.

Epiderma, formata din cinci-sase straturi de celule, este partea superioara a pielii, si sub ea au loc activitati intense, ale arterelor, venelor, vaselor de limfa, nervilor si celor doua structuri - colagen si elastina, care "tin" pielea.

Explicatia aparitiei ridurilor este ca atunci cand nivelul zaharului in sange este ridicat (atunci cand rontai biscuti cu ciocolata, spre exemplu), are loc un proces numit "glicatie" la nivelul pielii, care face ca zaharul din sange sa se lipeasca de fibrele de colagen, intarindu-le, explica publicatia Times.

Dermatologi precum faimosul doctor de la Hollywood, Nicholas Perricone, cred ca ca acest proces determina pierderea elasticitatii, flexibilitatii si tonusului pielii si incurajeaza aparitia ridurilor.

Reducerea surselor de zahar evidente - dulciuri, prajituri, bauturi dulci, este un bun inceput pentru protejarea pielii.

Specialistii mai recomanda insa si reducerea carbohidratilor din alimentatie, mai ales a celor care se digera rapid si se transforma in zahar in sange, cum ar fi cerealele de la micul dejun care contin zahar, croissantele, budincile si briosele.

Cin razboiul impotriva ridurilor, merita sa "abuzati" de legumele care contin pigmentul galben luteina.

Profesorul in dermatologie cosmetica Pierfrancesco Morganti, de la Universitatea din Napoli, a realizat un studiu care releva ca un supliment de 10 miligrame de luteina, luat zilnic timp de 12 saptamani, protejeaza pielea impotriva razelor ultraviolete, care sunt responsabile de imbatranirea epidermei.

10 miligrame de luteina se gasesc in 100 de grame de spanac, 200 de grame de salata verde sau un ardei gras rosu. Multe din aceste legume contin si cantitati mari de vitamina C, un nutrient necesar pielii pentru producerea de colagen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sfaturi piele sanatoasa, #zahar efecte piele , #pielea