Stii ce obiceiuri zilnice iti ranesc pielea?

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 12:08
4641 citiri
Stii ce obiceiuri zilnice iti ranesc pielea?
Foto: theteachick

Ai renuntat la fumat, nu dormi machiata, bei multa apa, folosesti masti naturale, iti cureti tenul zilnic, insa pielea ta arata chinuita si terna? Poate din cauza ca nu esti atenta la modul in care ai grija de ea.

Unde gresesti in ingrijirea pielii tale? Afla in continuare.

Desi sunt placute, dusurile fierbinti si lungi sunt teribile pentru piele, aminteste Care2. Apa fierbinte spala pielea, indepartand stratul protector uleios, lasand-o foarte uscata si cu o senzatie de mancarime.

In momentul in care amesteci apa fierbinte cu un gel exfoliant, pielea ta va avea foarte mult de suferit. Pentru a ajuta pielea, treci la dusuri caldute. De asemenea, nu sta foarte mult sub dus, adica nu transforma aceasta actiune intr-o baie. Tot ceea ce este cu masura este bun.

Multe persoane folosesc crema cu protectie solara doar atunci cand merg la plaja. Academia Americana de Dermatologie (AAD) a tras un semn de alarma si a anunta ca orice persoana trebuie sa foloseasca protectie solara zilnic.

Asta inseamna ca daca nu vei folosi zilnic crema cu protectie solara de cel putin 15, pe fata, corp, inclusiv picioarele, maini, buze si gat, pielea ta va avea de suferit in urma expunerii la soare. Academia anunta ca multe tumori se dezvolta mai repede atunci cand sunt expuse razelor solare.

Cei mai comuni iritanti ai pielii

Dupa ce faci dus, ai obiceiul sa apesi cu prosopul pe piele si sa freci pentru pentru a te usca? Nu o mai face, deoarece acest obicei iti raneste pielea. Dupa ce freci mult prea tare pielea, aceasta se va irita.

Pentru a evita aceste situatii foloseste un prosop moale si doar atinge usor pielea, fara a freca prea tare. Sub nicio forma nu freca prosopul de fata, oricat de moale ar fi acesta.

Utilizarea unor instrumente de machiaj murdare isi va spune imediat cuvantul asupra pielii. Pieria de machiaj, buretii, pensetele, aparatele de ras si alte instrumente de ingrijire stau in baie in majoritatea timpului, intr-un loc plin de bacterii, devenind in acelasi timp magneti pentru praf.

In cel mai bun caz, acestea nu functioneaza cand sunt murdare, insa in cel mai rau caz, atunci cand nu te intereseaza sau nu observi mizeria, ele pot raspandi microbi, care dauneaza pielii.

Spala pensulele cosmetice si toate celelalte instrumente in mod regulat. De asemenea, inlocuieste des lamele de ras si alte astfel de ustensile. O alta modalitate de dezinfectare este spalarea cu spirt.

Trucuri naturale pentru o piele stralucitoare

Dupa ce ai mers la magazin, benzinarie sau cu mijloacele de transport in comun, niciodata nu bagi degetele in gura, nu? Totusi, putini oameni iau in considerare aceste pericole atunci cand vine vorba de atingerea pielii cu mainile murdare.

Transferarea murdariei pe fata este o modalitate de a bloca porii. Atunci cand mainile nu sunt curate, nu iti atinge fata si nici alte zone alte corpului. Nu uita ca telefoanele mobile sau telecomanda de la televizor pot avea microbi, asa ca din cand curate-le cu spirt.

Un studiu publicat in Annals of Clinical Microbiology and Antimicrobials a raportat ca 95% dintre telefoanele mobile au contactat cel putin un tip de bacterii.

Ce nu trebuie sa ii faci pielii tale

Scarpinatul si ciupitul, de asemenea, nu fac bine pielii. Daca te vei scarpina putin pe moment, nu va fi mare lucru, insa daca te vei scarpina in mod repetat, pielea va fi iritata, uscata si ramane expusa unor infectii.

Smulgerea firelor de par de sub piele, scoaterea cosurilor sau punctelor negre vor crea o rana deschisa, iar pielea va putea fi infectata si risti sa ramai cu cicatrici.

Daca te confrunti cu o mancarime constanta, consulta un dermatolog, poate fi vorba despre o alergie.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#obiceiuri ranire piele, #sfaturi ingrijire piele , #pielea