Transpiratia excesiva: problema jenanta si tratamentul acesteia

Joi, 14 Mai 2015, ora 08:01
8086 citiri
Transpiratia excesiva: problema jenanta si tratamentul acesteia

Transpiratia este un proces natural fiziologic si esential pentru organism. In viata de zi cu zi, transpiratia indeplineste mai multe functii importante: functia de termoreglare, care joaca un rol important in reglarea temperaturii corpului, mentinand o constanta de 37 grade, functia de eliminare a toxinelor si deseurilor metabolice, dar si un rol de protectie.

Transpiratia produce un film hidrolipidic care hidrateaza pielea si ofera un rol imunologic.

Cantitatea de transpiratie produsa de organismul uman difera in functie de mai multi factori: genetica, climat, comportament, alimentatie sau medicatie. In unele cazuri, transpiratia este mai excesiva decat este necesar pentru a-si indeplini functiile, iar in acest caz vorbim despre transpiratia excesiva sau hiperhidroza.

Vorbim despre transpiratie excesiva atunci cand cantitatea de sudoare produsa depaseste cantitatea necesara pentru a indeplini functia de termoreglare a organismului. Intensitatea si durata variaza de la individ la individ, iar in cazurile mai serioase transpiratia excesiva sau hiperhidroza perturba viata profesionala si cea sociala.

Se estimeaza ca aproximativ 3% din populatia globului sufera de transpiratie excesiva, ceea ce in Romania insumeaza aproape 580.000 de persoane afectate de hiperhidroza. Deoarece este considerat un subiect tabu, putini oameni cer ajutor sau sunt dispusi sa discute despre aceasta problema.

Consecintele transpiratiei excesive

Transpiratia excesiva nu este o boala in sine, dar ea poate afecta semnificativ calitatea vietii persoanelor afectate, avand un impact semnificativ atat in plan profesional, dar si social.

Consecintele sociale si psihologice sunt foarte mari. Palmele transpirate, petele de pe haine si in special mirosul de transpiratie poate provoca un disconfort major si are ca rezultat scaderea increderii in propria persoana iar in unele cazuri se poate ajunge la depresie. Aceasta formeaza un cerc vicios in care teama de transpiratie declanseaja un nou val de transpiratie.

Transpiratia excesiva debuteaza in adolescenta (cea axilara apare mai tarziu) si poate afecta orice regiune a corpului. Hiperhidroza poate fi idiopatica sau secundara diverselor afectiuni (metabolice, nervoase, stari febrile) sau poate sa apara ca reactie adversa la diverse medicamente. Populatia asiatica este afectata de hiperhidroza de 20 de ori mai frecvent ca alte grupuri populationale.

Hiperhidroza severa afecteaza viata pacientului si confortul acestuia, ii ingreuneaza contactele sociale si profesionale, uneori chiar si in prezenta unei igiene riguroase. Persoanelor care sufera de aceasta afectiune le este foarte greu sa se integreze in societate, sa-si gaseasca un partener sau un loc de munca.

Transpiratia excesiva afecteaza ambele sexe in egala masura si se poate manifesta la orice varsta. Un procent semnificativ din pacienti (3-40%) au un alt membru al familiei care are aceasta problema, de aceea se considera ca boala poate avea transmitere genetica (in forma ei idiopatica).

Odaban Antiperspirant: solutia eficienta impotriva transpiratiei excesive!

Antiperspirantul Odaban are o actiune astringenta care poate sa controleze transpiratia excesiva pana la 7 zile, cu o singura aplicare. Odaban Spray Antiperspirant este cel mai puternic si cel mai eficient antiperspirant de pe piata. Si asta o spun milioanele de pacienti si clienti multumiti care folosesc antiperspirantul Odaban in lupta lor cu transpiratia excesiva.

Odaban Antiperspirant va preveni transpiratia abundenta mai bine si mai eficient decat orice alt antiperspirant sau deodorant pe care l-ati incercat pana acum. Oferind o protectie activa de pana la 7 zile cu o singura aplicare, Odaban este prima recomandare a medicilor specialisti atunci cand vine vorba de tratarea transpiratiei excesive cu un antiperspirant eficient.

Garantia Odaban: pentru ca satisfactia clientilor este o prioritate pentru Odaban inca din 1971, compania fiind convinsa, pe baza marturiilor primite de la clientii sai multumiti, ca produsele Odaban ofera rezultatele promise, va ofera o garantie de 30 de zile de la data achizitionarii produselor direct din magazinul online www.odaban.ro.

Gama de produse Odaban este disponibila in farmaciile independente, exclusiv in farmaciile Sensiblu sau direct de la adresele: www.odaban.ro sau www.transpiratia-excesiva.ro.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#tratament transpiratie excesiva, #Antiperspirant Odaban, #antiperspirant eficient , #pielea