Tratamente faciale simplu de facut acasa

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 18:17
34856 citiri
Tratamente faciale simplu de facut acasa

O banala programare la un cabinet de cosmetica se poate dovedi imposibil de inclus in program atunci cand lucrezi si ai numeroase alte treburi de rezolvat de dimineata pana seara.

Insa grija fata de ten nu trebuie scoasa din program, asa ca varianta simpla si necostisitoare este aceea de a avea grija singura de tine, acasa. Iar mastile naturale reprezinta cea mai la indemana varianta, conform Ehow:

Ten gras, incarcat, cu predispozitie catre acnee

- Foloseste o masca cu albus de ou, care "strange" porii si absoarbe excesul de sebum. Separa albusul de galbenus si amesteca-l cu o lingurita de suc de lamaie pret de un minut. Aplica pe fata uscata si lasa sa actioneze 10-15 minute. Cand simti ca s-a uscat complet si te strange, clateste cu apa calda.

- Masca cu argila verde: aceasta va ajuta la curatarea impuritatilor din piele. Amesteca 2 linguri de praf de argila verde si cateva picaturi de uleiuri esentiale, la alegere (indicat ar fi rozmarinul, pentru calmare). Lasa sa actioneze 15 minute, dupa care clateste.

- Masca cu aspirina: daca nu esti alergic la aceasta, te va ajuta cu siguranta in lupta ta cu acneea. Adauga apa peste praf si formeaza o pasta, dupa care mai pune putina miere. Aplica pe fata uscata, lasa 10 minute si curata.

Pentru pielea uscata

- Avocado: uleiurile grase din avocado sunt foarte bune pentru hidratarea unei epiderme uscate. Zdrobeste fructul pana devine cremos si adauga o lingura de miere.

Daca pielea este iritata, adauga si putin iaurt si un sfert de ceasca de ulei virgin de masline. Aplica toate acestea pe ten, dupa ce ai adaugat si cateva picaturi de uleiuri esentiale, pentru un miros relaxant. Clateste dupa 15-20 de minute.

- Banane: transforma o banana in pasta si amestec-o cu 2 lingurite de miere. Daca amestecul este prea gros, adauga putina apa. Dupa acelasi numar de minute ca si in cazurile precedente, curata fata.

Piele fara stralucire

- Papaya: enzimele din papaya sunt antioxidanti naturali si lupta cu radicalii liberi, asa ca iti redau stralucirea epidermei. Adauga si miere si foloseste un blender sau mixer pentru a amesteca foarte bine ingredientele si a crea o pasta moale.

- Suc de lamaie si sare de mare: amestecul obtinut nu numai ca miroase fenomenal, dar ajuta si la intinerirea pielii. Combina sucul de la o lamaie cu un sfert de cana de sare de mare si aplica pe fata uscata. Inchide ochii cateva minute si relaxeaza-te, in timp ce masca iti va curata celulele moarte.

Ten iritat sau ars de soare ori de vant

- Iaurt: aplica pur si simplu iaurt pe fata si lasa-l 15-20 de minute, dupa care spala. Poti sa adaugi si 2 linguri de aloe daca ai la indemana, mai ales in cazul in care esti ars de soare.

- Dovleci: combina 2 lingurite de piure de dovleac alaturi de o jumatate de lingurita de miere si un sfert de lingurita de smantana grasa. Acestea vor forma o pasta groasa, plina de vitamina A, care va ajuta la repararea tesuturilor si la vindecarea eventualelor mici leziuni ale pielii.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#masti faciale acasa, #masti faciale ingrediente naturale, #masti naturale piele uscata, #masti naturale piele iritata, #masti naturale ten grasa , #pielea