Uita de creme si lotiuni. Iata ce trebuie sa mananci pentru o piele perfecta

Vineri, 11 Martie 2016, ora 14:43
5040 citiri
Uita de creme si lotiuni. Iata ce trebuie sa mananci pentru o piele perfecta
Foto: Ziare.com

Femeile dau multi bani pe creme si lotiuni, care promit sa faca pielea sa straluceasca de sanatate, dar expertii sustin ca mult mai importanta este alimentatia.

In loc sa se concentreze pe cremele minune, femeile ar trebui sa aiba grija la ceea ce mananca si sa isi indrepte atentia catre anumite alimente, deoarece pentru o piele frumoasa trebuie sa incepi sa faci schimbari in farfurie, arata Daily Mail.

Nutritionistul Shona Wilkinson spune ca multi oameni nu fac legatura intre pielea lor si alimentele pe care le mananca, dar cel mai mare organ al corpului isi pastreaza sanatatea gratie substantelor nutritive absorbite din produsele consumate.

Fructe care-ti mentin tineretea pielii

Astfel, unele legume, precum morcovi, dovlecei sau cartofi dulci, contin un nivel ridicat de beta-caroten care se transforma in corp in vitamina A, una dintre cele mai importante substante nutritive pentru sanatatea pielii, ajutand-o sa se vindece rapid.

Beta-carotenul impiedica radicalii liberi sa deterioreze celulele corpului, adica incetineste imbatranirea, functionand ca un antioxidant.

Fructele de padure - afine, zmeura, coacaze - sunt surse excelente de vitamina C, iar nutritionistul Cassandra Barns spune ca aceasta este vitala pentru formarea colagenului, care ajuta elasticitatea pielii. De asemenea, vitamina C este un puternic antioxidant care protejeaza celulele organismului.

Nutritionistul a punctat ca un alt avantaj al acestor fructe este ca au putin zahar, mentionand ca o dieta bogata in alimente cu mult zahar accelereaza imbatranirea pielii.

Ce sa mananci pentru o piele fara defect

Pestele gras - sardinele, maroul, somonul sau pastravul - contine un nivel ridicat de acizi grasi omega 3, iar acestia, aminteste nutritionistul Cassandra Barns, joaca un rol esential in structura si aspectul pielii.

Asa cum vitamina C functioneaza ca un antioxidant pentru piele, si vitamina E este importanta pentru acest organ si poate fi asimilata din avocado. Vitamina E protejeaza pielea de razele UV si functioneaza ca anti-inflamator.

Semintele de dovleac sunt surse excelente de zinc, un mineral cheie pentru mentinerea sanatatii pielii. Nutritionistul Shona Wilkinson sustine ca aproximativ 20% din cantitatea din acest mineral din organism se afla in piele si ca deficienta de zinc este legata de acnee, dermatita si o grea vindecare a ranilor.

La fel de bune pentru piele sunt si sucurile din legumele verzi, deoarece contin multi nutrienti, fiind bogate in calciu, magneziu si alcaloizi.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#alimente bune piele, #alimente sanatate piele, #alimente sanatoase piele , #pielea