Ziare.com

Ultravioletele fac ravagii: afla cum sa folosesti cremele anti-solare

Duminica, 01 August 2010, ora 13:30

   

Ultravioletele fac ravagii: afla cum sa folosesti cremele anti-solare
Cremele de protectie solara sunt obligatorii si indispensabile, indiferent ca esti in vacanta la mare, la munte sau ca pur si simplu circuli in oras, pe jos sau in masina.

Acest gen de protectie ar trebui sa intre in refelexul cotidian, mai ales in perioada de vara, cand intensitatea radiatiei solare depaseste in mod constant valorile medii.

Incepand cu anii 1970, incidenta cancerelor de piele s-a triplat, din cauza efectelor negative ale radiatiilor solare, scrie Linternaute.

Cremele de protectie solara actioneaza in doua feluri: pe de o parte, prin absorbtia razelor ultra-violete (UV), pe de alta blocand accesul lor in piele. Produsele de protectie solara au in compozitie dioxid de titan si/sau oxid de zinc, compusi inerti din punct de vedere chimic, care reflecta razele UV asemeni unei oglinzi.

Factorul de protectie

Principalul indicator al cremelor de protectie solara este factorul de protectie, un indice calculat in laborator si care indica ce capacitate are crema solara de a reflecta razele solare, in conditiile in care este aplicata corespunzator.

Concret, un produs care are un indice de protectie 10 garanteaza o expunere la soare, fara apartita unei arsuri, vreme de 150 de minute. Important de stiut este faptul ca nu exista o crema solara care sa asigure o protectie totala impotriva razelor solare daunatoare.

Prevederile europene, care au intrat in vigoare in 2007, si la care toate statele UE au fost obligate sa adere, au impus ca formula "protectie solara totala" sa nu poata fi utilizata, tocmai pentru ca nu o astfel de crema nu exista si pentru ca induce ideea gresita ca poti fi complet protejat.

In loc de concluzie trebuie spus ca lotiunile solare nu sunt un moft, ci o necesitate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2482 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor