Vergeturile pot fi indepartate definitiv numai chirurgical

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 08:05
36695 citiri
Vergeturile pot fi indepartate definitiv numai chirurgical
Foto: cosmeticsclub

Singurul tratament de indepartare definitiva a vergeturilor este cel chirurgical, sustine dr. Calin Dobos, medic specialist in chirurgie faciala si in chirurgie plastica si competenta in laser chirurgical.

Potrivit statisticilor, vergeturile sunt extrem de raspandite in randul populatiei feminine. Un procent de 90% dintre femeile gravide dezvolta vergeturi in timpul sarcinii, in timp ce 70% dintre tinere sufera de vergeturi inca de la varsta adolescentei.

Vergeturile sunt linii fine ale corpului, care apar ca urmare a distrugerii tesutului subcutanat in urma cresterii rapide in greutate si a intinderii excesive a pielii. Ele reprezinta o ruptura in structura de rezistenta a pielii. Aceste fibre nu se mai pot reface, astfel ca putem vorbi despre rupturi permanente.

Ele nu implica probleme de natura medicala, insa reprezinta o reala problema de natura cosmetica. Acesta este si motivul pentru care putem vorbi despre o adevarata industrie creata in jurul inesteticelor vergeturi: creme, lotiuni, tehnici de masaj, terapii.

Tratamentele medicale (minim invazive), precum peelingul chimic, lumina intens pulsata, mezoterapia si terapia cu laser nu fac minuni, ci pot oferi doar o imbunatatire a aspectului, o usoara estompare si decolorare a vergeturilor, facandu-le mai putin vizibile ochiului.

"Tratamentele medicale reusesc sa reduca dimensiunea vergeturilor si sa le estompeze culoarea. In aceasta situatie nici nu putem lua in calcul un posibil efect al cremelor antivergeturi. In cazul tratamentelor cosmetice, efectul este similar cu cel al unei intepaturi de albina: aparatura din saloanele de cosmetica, prin caldura degajata, impreuna cu masajul, nu face decat sa tumefieze zona din jurul vergeturii, facand astfel vergeturile mai putin vizibile. Insa acestea exista si reapar ochiului dupa maximum o luna", a explicat dr. Calin Dobos.

Peelingul chimic, laser terapia, lumina intens pulsata si mezoterapia actioneaza tintit asupra vergeturilor, realizand o reducere a dimensiunii lor si o decolorare precoce. Efectul acestor terapii este de atenuare a vergeturilor, dar nu si a numarului acestora.

Numarul de astfel de sedinte difera in functie de complexitatea vergeturilor si de reactia corpului la terapie. Unele persoane nu inregistreaza niciun efect in urma primei sedinte, in timp ce la alte persoane efectul este vizibil. O sedinta de terapie minim invaziva impotriva vergeturilor variaza ca pret in jurul sumei de 100-150 euro.

Potrivit dr. Calin Dobos, singurul tratament sigur de indepartare definitiva a vergeturilor este acela chirurgical: liftingul de coapse, atunci cand vergeturile sunt prezente in zona coapselor, si abdominoplastia, atunci cand vergeturile se afla in zona abdomenului.

Mai exista si alte metode terapeutice intermediare, care urmaresc producerea unei contractii cutanate. "Acestea presupun o ridicare a pielii de pe tesutul de dedesubt, prin niste incizii mici si apoi aplicarea unor pansamente, corsete speciale care sa dirijeze vindecarea pielii in noua pozitie. Si in acest caz, vergeturile nu dispar, ci doar se mai estompeaza.

Precizez ca gradul de estompare variaza de la o persoana la alta: in timp ce la unele modificarile sunt minime, la altele aproape dispar", a evidentiat dr. Calin Dobos.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#vergeturile indepartate chirurgical, #femeie piele vergeturi , #pielea