Vrei o piele sanatoasa? Afla ce pasi ai de facut

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 18:08
3697 citiri
Vrei o piele sanatoasa? Afla ce pasi ai de facut
Foto: Buzzle

O piele sanatoasa oglindeste un organism sanatos, iar pentru asta fiecare dintre noi trebuie sa avem grija la ceea ce consumam, cat si cand, dar si la modul in care ne ingrijim.

Produsele de ingrijire a pielii, cremele anti-imbatranire, tratamentele contra acneei si saloanele de infrumusetare reprezinta o industrie de miliarde de dolari anual. Insa la fel de bine poti avea o piele de invidiat in mod natural. Afla in continuare cum.

Ca o regula de baza, sa stii ca niciodata nu trebuie sa iesi afara fara sa fii imbracat corespunzator, te sfatuieste Buzzle. Daca este foarte cald, acopera pielea ca sa nu fie afectata de soare, iar pe timpul iernii imbraca-te cat mai bine pentru a tine frigul departe de epiderma.

Si pe timpul verii, dar si in timpul sezonului rece, foloseste protectie solara.

O piele frumoasa vine si din interior, asa ca nu consuma foarte multa cafea sau ceai. Pe de alta parte, consuma cat mai multa apa in fiecare zi pentru a avea un organism hidratat. Incearca sa urmezi o dieta echilibrata, bazata pe fructe si legume proaspete.

Cum o ingrijesti?

Atunci cand te epilezi, opteaza pentru o metoda sigura, care sa nu iti raneasca pielea si obligatoriu foloseste o crema hidratanta dupa acest proces.

Indiferent de sex, afla ca pielea trebuie curatata de cel putin doua ori pe zi. Dimineata, cand te trezesti, mergi la baie si spala-te pe fata, insa lasa sa se usuce in mod natural. Daca vei folosi un prosop pentru uscare, acesta iti va irita pielea.

Nici nu mai trebuie mentionat faptul ca nu ai voie sa mergi in pat fara sa te demachiezi si fara sa folosesti o crema hidratanta. Si, pentru ca tot vorbim despre crema, trebuie sa specificam faptul ca si acestea trebuie alese cu mare grija, in functie de tipul tenului.

Curatarea tenului reprezinta si el un proces foarte special. Aplica lotiunea de curatare pe toata fata si apoi maseaza bine cu degetele, cu miscari circulare. De asemenea, lotiunea de curatare se aplica si pe gat si pe urechi. Dupa ce ai terminat, asteapta sa actiuneze cinci minute si apoi curata cu un tampon de bumbac. Apoi spala-te cu apa calduta si lasa sa se usuce.

Ce sa faci ca sa iti protejezi pielea pe timpul iernii

Dupa curatare urmeaza procesul de tonifiere, acesta reprezentand un pas esential pentru infrumusetare. Dupa acest pas urmeaza hidratarea.

O data sau de doua ori pe saptamana, fa un tratament facial cu aburi. Aburul inmoaie si deschide porii, ajutand la curatarea pielii. De asemenea, tot o data pe saptamana trebui sa faci un tratament de exfoliere a pielii.

Si, pentru ca totul sa fie perfect, nu uita de masca faciala. Aceasta poate fi facuta din produse naturale pe care le ai in casa.

De evitat

Vara, sub nicio forma nu te expune la soare intre orele 10:00 si 16:00 si, oricat de cool ar parea, evita saloanele de bronzare.

Iti plac produsele fast-food? Pielea ta nu va fi "fericita", daca tu esti amator de aceste produse.

Te enerveaza cosurile si punctele negre? Atunci mergi la cosmetician, nu te apuca sa le "pui la punct" singur, pentru ca vei lasa in urma o piele iritata si te poti alege chiar cu cicatrice.

Oricat de mult iti place sa stai si sa te rasfeti in apa, evita dusurile fierbinti, pentru ca apa prea calda irita pielea.

Sa nu uitam de fumat. Stim ca o sa spui ca te relaxeaza si ca nu poti renunta, insa pielea ta va avea de suferit foarte mult din cauza acestui obicei nesanatos.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#sfaturi ingrijire piele, #trucuri ingrijire piele , #pielea