Zece alimente care tin pielea tanara

Marti, 30 August 2011, ora 08:42
6515 citiri
Zece alimente care tin pielea tanara
Foto: yahoo

Exista zece alimente despre care se poate afirma, cu certitudine, ca sunt cele mai bune arme impotriva imbatranirii pielii. Eficienta fiecaruia in parte a fost dovedita si este rezultatul compozitiei si nutrientilor pe care fiecare ii contin.

Topul celor zece alimente care tin pielea frumoasa, prezentat de

Lifestyle Yahoo, incepe cu afinele si asta pentru proprietatile speciale ale antioxidantilor din acestea.

Analizate intre alte 60 de tipuri de fructe si legume, afinele au avut cel mai mare rating. Aceste fructe contin substante capabile sa anuleze efectele radicalilor liberi care "sifoneaza" pielea. In plus, sunt foarte eficiente in stimularea productiei de colagen, care este secretul tineretii pielii.

Avocado are si el capacitatea de a stimula productia de colagen si astfel tine pielea neteda si fara riduri. In plus, continutul de grasimi sanatoase da stralucire pielii si hraneste tesuturile in profunzime. Este ideal daca este consumat macar o data in fiecare saptamana.

Varza si toate legumele din familia crucifere, adica broccoli, varza de Bruxelles, ridichile, conopida, guliile, sunt pline de fitonutrienti care fac pielea frumoasa si o mentin tanara. Ideala este cel putin o portie din una din aceste legume, in fiecare zi.

Pepene verde este benefic pielii. Mai mult, si semintele de pepene sunt binefacatoare. Pulpa de pepene contine vitaminele A si C - esentiale pentru o piele sanatoasa si stralucitoare, iar semintele contin selenium, zinc si vitamina E, precum si minunate grasimi esentiale, care combat imbatranirea prematura a pielii. Pepenele este foarte util in cazul celor care fumeaza.

Pestele gras, adica macroul, pastravul, somonul, tonul si sardinele, reprezinta toate o sursa de proteine si acizi grasi esentiali - adica exact pietrele de temelie pentru regenerarea celulelor pielii.

Ficatul este o sursa excelenta de fier si vitamina A. Vitamina A permite organismul sa produca mai mult cheratina, o substanta care ajuta la protejarea pielii din interior. Fierul intervine fundamental in oxigenarea celulelor. Lipsa de oxigen tisular este una din cauzele principale ale imbatranirii premature a pielii.

Laptele de soia este cea mai buna sursa de lecitina si de vitamina E. Acesta contine colina si inozitol, substante rare care intervin extrem de eficient in incetinirea procesului de imbatranire a pielii.

Orezul brun, ovazul, cerealele integrale sunt bogate in fibre si asigura organismului substante nutritive esentiale. Este cunoscut ca o digestie buna si un tranzit intestinal eficient se vad in stralucirea tenului.

Nucile, dar si alte seminte sunt o importanta sursa de zinc, care sustine stratul de colagen. Sunt pline de seleniu, grasimi esentiale si vitamina E, care ajuta lupta impotriva radicalilor liberi.

Portocalele si, impreuna cu ele, toate citricele sunt pachete cu vitamina C - una dintre cele mai bune substante nutritive care ajuta la repararea pielii si vindeca tesutul deteriorat. In plus, intervine in procesul de oxigenare celulara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#frumusete naturala, #alimentatie sanatoasa, #piele sanatoasa , #pielea