Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Disperare feminina: sa slabesti cu "otrava de sobolani"

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 16:28
2957 citiri
Disperare feminina: sa slabesti cu "otrava de sobolani"
DW

Eforturile pentru mentinerea unei siluete perfecte s-au transformat, treptat, intr-un adevarat cosmar pentru multe femei. Ele apeleaza la diete dintre cele mai ciudate care, de multe ori, se dovedesc extrem de nocive pentru organism. In Brazilia, de exemplu, tot mai multe femei devin victime ale tabletelor pentru slabit, numite generic "otrava pentru sobolani".

Deutsche Welle aminteste de cazul unei tinere brazilience, Ralena, care, la un moment dat, dezamagita ca, dupa eforturi supraomenesti, nu a reusit sa dea jos decat 200 grame, a reusit sa intre in posesia unei formule magice. Ea le-a spus reporterilor ca, in patru saptamani, a slabit nu mai putin de 5 kilograme, dupa ce ani in sir s-a chinuit cu regimuri alimentare drastice.

Medicamentul magic, care a ajutat-o pe femeie sa slabeasca in mod miraculos, se prepara in farmacii doar la recomandarea medicului specialist, iar comenzile au depasit toate asteptarile framacistilor. Aici, doritoarelor li se prepara, conform unei retete prescrie de medic, un mix compus din: derivati de amfetamine, diuretice, hormoni pentru tratamentul disfunctiilor tiroidiene si substante antidepresive.

E drept, amestecul medicamentos se elibereaza doar pe baza de reteta, dar vidul legislativ a creat o adevarata piata neagra pentru acest tip de produse.

Ralena dezvaluie cum a ajuns sa puna mana pe medicamentul-minune. Cu ajutorul unor prieteni, a ajuns la un medic care, contra unei sume de 70 euro, i-a eliberat o reteta pentru tabletele demult asteptate. Pastilele prescrise, care intra in compozitia preparatului farmaceutic, ii ajung femeii pentru 6 saptamani. Mixul contine, in principal, un derivat de amfetamina, amfepramona, si un medicament permis la vanzare doar in Brazilia, Fenproporex.

Acesta din urma provoaca reactii advrese grave, precum cresterea tensiunii arteriale, aritmie cardiaca, insomnie si nevroza anxioasa. In Brazilia, in ultimii ani, s-a dezvoltat o imensa piata neagra pentru medicamente de acest tip. Prin intermediul Internetului, tabletele ajung si la clientii din strainatate care nu sunt putini.

O alta femeie, pe nume Sofia, s-a destainuit reporterilor Deutsche Welle, declarand ca ea insasi a testat pe propria piele "otrava pentru sobolani". La un moment dat, dupa 6 ani de uz, a simtit ca a dezvoltat o dependenta severa, dandu-si seama ca nu mai poate trai fara mixul minune. In 2010, Sofia a cerut ajutorul medicilor, internandu-se intr-o clinica de dezintoxicare.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#diete slabit periculoase, #medicamente salbit pericol, #diete slabit femei, #pastile slabit periculoase , #produse slabit