Vrei sa slabesti? Fa-ti prieteni slabi

Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 18:50
1585 citiri
Vrei sa slabesti? Fa-ti prieteni slabi
Foto: Arhiva

Cine se aseamana se aduna, iar zicala e valabila si in cazul greutatii corporale - inca un studiu realizat in tari straine ne arata ca, daca vrei sa slabesti, e cazul sa-ti faci prieteni care nu mananca la fast-food.

Conform unui studiu realizat in Statele Unite, daca cineva doreste sa dea jos cateva kilograme, o competitie cu altcineva este extrem de benefica.

Membrii unei echipe nu numai ca au rezultate similare la sfarsitul unui regim, dar au si o influenta importanta asupra succesului celorlate persoane din grup, arata studiul realizat de specialistii de la Spitalul Miriam, in colaborare cu profesori de la Universitatea Brown.

Mai precis, membrii unei echipe ofera informatii despre progresul facut, stabilesc obiective si ofera si sprijin, motiv pentru care kilogramele se ard mai repede.

"Stim ca obezitatea poate fi contagioasa in societate, insa acum stim ca retelele sociale au un rol important si in pierderea greutatii, in special in competitiile privind slabitul", a spus Tricia Leahey, medic la spitalul Miriam, din Providence.

Alte studii au mai aratat ca sansele ca un regim de exercitii fizice sa fie respectat pe termen lung cresc considerabil, daca este prezent un partener.

Emisiunile care promoveaza concursuri de slabit, precum "The Biggest Loser", "Heavy" sau "Dance Your Ass Off" au avut un succes imens in Statele Unite, unde o treime din populatia adulta este obeza.

In Romania exista peste patru milioane de adulti obezi, conform biroului de statistica european Eurostat.

Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Un bărbat a fost părăsit de soție pentru că era „prea gras”. După această lovitură, el și-a schimbat în totalitate stilul de viață. Stephen Ringo cântărea în momentul...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#slabit, #regim slabit, #prieteni slabi , #produse slabit