Specie de rosie cu capacitate dubla de a lupta cu cancerul

Luni, 08 Februarie 2010, ora 14:26
2942 citiri
Specie de rosie cu capacitate dubla de a lupta cu cancerul

O super rosie, cu capacitate dubla de a lupta cu cancerul de prostata, a intrat pe piata britanica.

Cercetatorii spanioli au reusit sa creeze rosiile Moruno in doi ani, din 2.000 de specii de tomate, relateaza Daily Mail.

Ce este deosebit la acest tip de rosie, pe langa capacitatea sa de a lupta cu mahmureala, pe langa abundenta de Vitamina C, aceeasi care se gaseste si intr-o portocala de aceeasi marime, si beneficiile pe care le aduce pielii, este faptul ca are de doua ori mai mult licopen, cu proprietati anticancerigene.

Cercetarile de pana acum au aratat ca rosiile sunt mai bine absorbite cand sunt gatite cu anumite uleiuri, cum ar fi cel de masline.

In cadrul unei cercetari recente a fost analizata dieta a 1.000 de barbati cu cancer de prostata, descoperindu-se ca cei care consumau frecvent sos de rosii, cel putind e doua ori pe saptamana, prezentau un risc cu 44% mai mic ca boala sa se raspandeasca.

Alaturi de rosii, uleiul de peste este benefic in dieta celor care au fost diagnosticati cu cancer de prostata, efectul fiind similar.

Buna si pentru potenta

In plus, licopenul care se gaseste in rosii coboara colesterolul rau, fiind astfel indicat si pentru inima. Rosiile contin si un nivel ridicat de betacaroten, un antioxidant care ajuta sistemul imunitar si ajuta la mentinerea unei pieli sanatoase.

Tot rosiile contin flavonoide si Vitamina E, ambele esentiale pentru sanatate, fiind si o sursa bogata de potasiu. Luteina, prezenta si ea in tomate, protejeaza retina de actiunea radicalilor liberi.

O rosie de marime mijlocie reprezinta 50% din doza zilnica recomandata de Vitamina C.

Un studiu recent a aratat ca rosiile gatite cu ulei de masline ajuta chiar si in cresterea potentei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#rosii Moruno, #rosii anti cancer, #rosii potenta, #rosii cancer prostata, #rosii beneficii , #prostata