Cum sa slabesti fara sa tii regim

Sambata, 22 Noiembrie 2008, ora 07:32
17858 citiri
Cum sa slabesti fara sa tii regim

Dietele au devenit un subiect controversat in societatea moderna. Argumente pro si contra, sute de retete si aproximativ zero rezultate. Si asta deoarece, cele mai multe persoane, renunta la un stil de viata sanatos imediat dupa ce inceteaza o dieta si isi reiau vechile obiceiuri.

Iar, daca nu se face macar ceva miscare, in scurt timp, kilogramele date jos vor fi puse la loc si chiar si ceva in plus.

Cum sa faci insa sa slabesti fara a sta zile intregi nemancata sau fara sa te chinui cu supe de varza sau alte strategii istovitoare?

1. Mananca micul dejun in fiecare zi. Multe persoane cred ca daca sar peste micul dejun este un mod minunat de a taia din numarul de calorii, insa acestea nu isi dau seama ca ajung sa manance mai mult pe parcursul zilei.

O mare parte din energia de care ai nevoie o iei din micul dejun. De asemenea, vei preveni boli precum ulcerul, gastrita, diabetul, boli cardiovasculare sau tulburari neuro-vegetative.

2. Inchide bucataria noaptea. Stabileste o ora maxima pana la care sa mananci si ascunde toate snacks-urile si chips-urile pentru a nu fi tentanta sa le mananci atunci cand te uiti la televizor.

3. Ai grija la ceea ce bei. Nu doar mancarea ingrasa, ci si bauturile. Cele indulcite sunt o bomba calorica si creeaza si senzatia de foame.

Nu numai apa minerala este responsabila pentru cresterea numarului de kilograme, ci si cocktail-urile, cafeaua si chiar sucurile din fructe. Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Nord a aratat ca zilnic luam 450 de calorii numai din bauturi.

4 Mananca cereale. Nu doar ca au un gust bun, dar pot inlocui painea, prajiturile sau covrigeii, adunand astfel mult mai putine calorii. Alege cereale integrale de grau, orez brun, fulgi de tarate, floricele sau secara.

5. Diminueaza portiile. Mananca regulat, dar in portii mai mici decat de obicei. Este posibil ca, pentru inceput, sa ai senzatia ca nu te-ai saturat, insa in timp, organismul se va obisnui.

Astfel, mancand cu 10-20% mai ai putea constata cu surprindere ca dai jos mult mai mult decat tinand diete severe..

6. Consuma cat mai multe proteine la fiecare masa si gustare. Cele mai bune zece surse de proteine sunt pestele, fructele de mare, carnea alba de pui fara piele, carnea macra de vita, laptele degresat sau avand continut scazut de grasime, iaurtul degresat, branza degresata, ouale, carnea macra de porc si leguminoasele.

7. Manaca putin si des. Expertii recomanda, de asemenea, sa luam gustari frecvente, la fiecare 3-4 ore, pentru a ne mentine nivelul de echilibru al zaharului din sange.

8. Alege produsele light. Cand incepem un regim, obiectivul este sa diminuam aportul energetic. De aceea, diminuarea zaharului in alimenatie este eficace intr-un regim, dar rezultate mai rapide se constata daca reducem lipidele din alimentatie.

Eticheta light nu va asigura o slabire rapida, insa in timp poate reduce din numarul de calorii acumulte.

9. Mergi pe jos. Chiar daca nu ai timp sa faci miscare sau sa frecventezi periodic sala, mergi cat mai mult pe jos. Nu doar ca te mentine in forma, dar te incarca cu energie si iti dezvolta tonusul muscular.

Pentru a slabi, este mai important sa nu urmaresti viteza. Mersul cu o viteza moderata ofera un antrenament mai de durata fara nici un fel de neplaceri: mai multi kilometri parcursi si mai multe calorii arse.

10. Nu mai gusta in timp ce gatesti. 100 de calorii inseamna: 4 linguri de tocanita de vitel, 3 linguri de sarlota cu ciocolata, 2 linguri de umplutura pentru cozonac. Ai putea sa mananci tot atatea calorii intr-un mod sanatos si sa iti tina si de foame.

Respectand toate aceste trucuri, slabitul devine mai usor, fara sa depui efort.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dieta, #trucuri, #cereale, #proteine, #calorii , #proteine