De cate proteine au nevoie oamenii sedentari

Duminica, 20 Mai 2012, ora 11:57
7403 citiri
De cate proteine au nevoie oamenii sedentari

Toata lumea are nevoie de proteine in dieta, acestea fiind unele dintre cele 3 macronutriente de care oamenii au nevoie pentru a supravietui, celelalte fiind carbohidratii si grasimile.

Proteina contine in jur de 4 calorii pe gram, fiind necesar ca 10% din numarul total de calorii consumate sa provina din proteine. Problemele de sanatate apar atunci cand nu respecti acest procentaj zile la rand, conform LiveStrong. Iata de ce trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa stabilesti cate proteine iti trebuie, poate in vederea urmarii unei diete:

Viata sedentara

Din ce in ce mai multe persoane intra in aceasta categorie, ceea ce inseamna ca mai toata ziua stai pe scaun si nu mergi decat foarte putin, nu mergi la sala si ai o forma fizica slaba. In acest caz, ai nevoie de mai putine proteine in comparatie cu persoanele mai atletice.

Functii

Proteinele intra in structura fiecarei celule din corp, acestea fiind nevoie sa fie mereu inlocuite. Astfel, este nevoie ca in fiecare zi organismul sa primeasca proteine, astfel incat hormonii sa functioneze cum trebuie, sistemul imunitar sa fie puternic, eventualele rani sa se vindece mai repede si muschii sa poata creste si intari.

Conform Centrului de Prevenire si Control al Bolilor, 10-35% din totalul caloric trebuie sa provina din proteine, sedentarii consumand cantitatea minima.

Potrivit expertilor de la Universitatea din California, acestia trebuie sa consume 0,8 grame de proteine pentru fiecare kilogram al corpului lor.

Riscuri si siguranta

Persoanele care consuma prea putine proteine risca sa aiba un sistem imunitar slab, asa ca se vor imbolnavi mult mai repede. In plus, se poate ajunge la atrofiere musculara din aceasta cauza.

Pe de alta parte, prea multe proteine pot duce la ingrasare si aparitia grasimii corporale. Excesul este ars sub forma de energie, fiind fie excretata de corp, fie stocata. Prea multe proteine pot avaria si rinichii.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#proteine oameni sedentari, #sedentarism recomandari hrana, #necesar zilnic proteine, #cantitate zilnica proteine , #proteine