Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Minunile si relele facute de proteine in corpul tau

Duminica, 15 Iunie 2014, ora 15:14
5786 citiri
Minunile si relele facute de proteine in corpul tau
Foto: Huffington Post

Alimentele pe care le mananci pot cauza probleme daca nu ai grija sa pastrezi un echilibru intre ele. De exemplu, excesul de proteine din alimentatie iti poate provoca afectiuni neplacute.

Un adult are nevoie in medie de 0,8 grame de proteine per kilogram corp, scrie Huffington Post. Acest lucru inseamna in medie 56 de grame de proteine zilnic pentru barbati si 46 pentru femei, conform specialistilor americani.

Din pacate, produsele gasite pe piata in prezent depasesc doza recomandata si ajungem sa consumam mai mult decat ar trebui.

De fapt, barbatii de peste 20 de ani au un aport zilnic de circa 98,8 grame, iar femeile cu aceeasi varsta ajung sa consume aproximativ 68 de grame, potrivit unui raport al oficialitatilor americane din sectorul agriculturii (denumit "What We Eat In America").

O alimentatie echilibrata implica si proteinele, caci celulele nu se pot reface fara ajutorul lor.

Un mic-dejun plin de proteine te ajuta sa tii la distanta in timpul zilei tentatia unor gustari nu prea sanatoase pentru corpul tau. In plus, expertii mai spun ca persoanele care consuma multe proteine din peste tin la distanta accidentul vascular cerebral.

Insa marketingul agresiv al producatorilor a dus la consumul excesiv, sustin specialistii in medicina.

Riscul obezitatii

Cei care consuma multe proteine fara a scadea din calorii sunt expusi riscului de ingrasare. Aceasta este concluzia unui studiu din 2012, in urma caruia s-a constatat ca aportul mare de proteine este urmat de acumularea unei greutati la fel de mari ca atunci cand oamenii mananca multa grasime si putine proteine.

Rinichii sufera si ei

Aceste organe curata din corp produsele reziduale aparute dupa ce proteinele sunt digerate. Din cauza consumului prea mare, rinichii sunt suprasolicitati.

Totusi, cercetatorii au constatat intr-un studiu din 2003 ca problemele apar atunci cand cineva are o boala renala in faza incipienta, simptomele imbolnavirii fiind greu de observat.

Deshidratarea

Proteinele dau nastere unui produs rezidual denumit acid ureic. Specialistii urmaresc acest parametru din sange pentru a vedea care este starea rinichilor unei persoane, elementul acesta arata si cat de hidratat este cineva.

Intre consumul de proteine si hidratare ar exista chiar si o relatie invers proportionala, se arata intr-un studiu efectuat in 2002. Explicatia sta in faptul ca organismul foloseste mai multa apa pentru a elimina acest produs rezidual, spune experta Monica Reinagel.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#pericol alimente proteine, #beneficii dieta proteine, #riscuri proteine mancare , #proteine