Ponturi pentru cumparaturi sanatoase si inteligente

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 08:38
2299 citiri
Ponturi pentru cumparaturi sanatoase si inteligente
Foto: care2.com

Poti face cumparaturi inteligente daca alimentele din cosul de cumparaturi iti asigura necesarul de vitamine, minerale si proteine de care organismul tau are nevoie, fara ca efortul financiar sa fie unul mare.

Cel mai important lucru pentru ca alimentatia ta sa fie sanatoasa este sa cumperi produsele direct de la sursa, informeaza care2.com.

Daca vei inlocui supermarketul obisnuit cu o gospodarie in care laptele, iaurtul ouale de care ai nevoie in fiecare zi sunt proaspete, poti considera ca ai facut primul pas pentru a face cumparaturi inteligente.

Mai mult, alimentele cumparate direct de la producator sunt mai ieftine si ai garantia ca nu sunt procesate chimic sau nu contin alte elemente daunatoare sanatatii tale.

Nu se recomanda sa mergi la cumparaturi de alimente atunci cand iti este foarte foame sau ai o stare emotionala fragila. Cosul tau de alimente va fi plin de produse de care nu ai neaparata nevoie, iar tentatia de a cumpara semipreparate sau mancaruri de tip fast food este foarte mare.

Daca optezi pentru alimentele inghetate, trebuie sa stii ca ele contin multa apa, de aceea vor fi mai costisitoare, si adesea sunt bogate in grasimi si substante chimice pentru a putea fi conservate.

Astfel, opteaza pentru pestele proaspat, pe care il cumperi din piata, in detrimentul file-ului congelat din supermarket. Este o solutie mai sanatoasa, mai ieftina, iar gustul este incomparabil mai bun daca vei opta pentru un produs proaspat.

Legumele si fructele vor fi toate proaspete. Este un bun argument pentru a cauta sursa acestor alimente si nu magazinele care le importa, pentru ca acestea din urma sunt produse tratate pentru a se pastra proaspete un timp indelungat, iar pretul va fi pe masura.

Cu cat legumele si fructele din cosul tau de alimente sunt mai colorate, cu atat ai mai multe optiuni de a gati si a diversifica meniul. Vinete, pastai, varza, morcovi, mere, pere sau cirese, toate acestea se vor afla pe lista cumparaturilor tale. Nu cumpara cantitati mari, pentru ca produsele achizitionate direct de la fermieri sunt naturale, netratate si sunt perisabile.

Cumpara cantitati mici, pentru a te asigura ca le poti consuma pana la urmatoarele cumparaturi. Ca o regula generala a cumparaturilor inteligente este evitarea alimentelor si mancarurilor necunoscute. Poti face experimente, dar nu atunci cand frigiderul de acasa este gol.

Astfel, daca nu cunosti un fruct sau un aliment, mai bine nu il asezi in cosul de cumparaturi. Vei evita astfel sa cumperi un aliment care poate sa iti displaca sau care nu este benefic starii tale de sanatate, iar in plan financiar, nota de plata finala nu va fi peste asteptarile tale.

Citeste etichetele tuturor produselor achizitionate si asigura-te ca ele nu contin zahar sau sare in exces. Si pretul acestora va fi mai bun decat al produselor sanatoase, cu un continut sigur de zahar sau sare.

Nu in ultimul rand, cand mergi la cumparaturi cu lista si ai multe produse de achizitionat, nu uita sa iti iei sacosa de acasa.

Oricum in dulapul tau sunt foarte multe sacose pentru ca de fiecare data uiti sa le iei cu tine la cumparaturi, iar trei sacose in plus peste nota ta de plata pot fi echivalentul a doua kilograme de mere sanatoase pe care le poti cumpara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#cumparaturi inteligente alimente, #cumparaturi sanatoase alimente, #alimente sanatoase , #proteine