Aromaterapia la birou

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 07:30
3473 citiri
Aromaterapia la birou
Foto: stressuless.com

Termenele limita, relatia tensionata cu superiorii sau designul neatragator si minimalist al biroului sunt doar cateva dintre motivele pentru care stresul de la serviciu devine de necontrolat uneori.

Exista cateva metode simple pentru a-ti transforma orele la birou intr-o adevarata placere, informeaza suite101.com Aseaza monitorul la cel putin 15 centimetri de ochi, pentru ca vederea sa nu fie afectata.

Scaunul pe care esti asezat va avea spatarul fix, pentru ca spatele sa fie drept in permanenta. Sub birou, aseaza-ti un suport pentru relaxarea picioarelor, la o inaltime corespunzatoare.

Daca munca ta consta numai in lucrul in fata calculatorului, poti achizitiona bile pentru masajul gatului, perfecte pentru orice pauza. Nu sari peste masa de pranz, cand vei face o plimbare de zece minute in aer liber, pentru a te revigora.

Cea mai eficienta metoda pentru eliminarea tensiunii mentale si emotionale de la serviciu este folosirea uleiurilor esentiale, in mici sedinte de aromaterapie.

Pare un mic moft, dar eficacitatea metodei te va determina sa iti faci rezerve de uleiuri esentiale de musatel, levantica sau bergamota (un soi de portocala de culoare galbena).

Amesteca toate aceste arome si foloseste-le la pranz, atunci cand faci prima pauza. Poti iesi cateva minute, iar cand te vei intoarce in birou aromele esentiale te vor relaxa complet si vei putea fi mai eficient.

Ghid de aromaterapie la birou

In functie de sezon, vei alege uleiul esential potrivit. In sezonul rece, uleiurile esentiale recomandate sunt cele din arbore de ceai si levantica.

Mai mult, poti sterge tastatura, monitorul si biroul cu aceste uleiuri esentiale, pentru ca aroma sa se pastreze un timp mai indelungat. Efectul antiviral al arborelui de ceai si al levanticai sunt perfecte pentru sezonul racelii.

Portocalele, bergamota, menta sau rozmarinul sunt ideale pentru sezonul cald, cand temperatura de afara te tenteaza pentru o iesire in parc.

Nu folosi tehnicile de aromaterapie la birou daca esti alergic la una dintre aceste arome. Efectul va fi contrar relaxarii, iar starea de nervozitate se va instala rapid.

Pentru a-ti testa sensibiitatea la uleiurile esentiale, foloseste aroma portocalelor ca test. Daca te simti mai nervos si tensionat, atunci aromaterapia nu este metoda potrivita de relaxare pentru tine.

Poti alege dintr-o gama variata de uleiuri esentiale parfumul potrivit starii tale. Astfel, cand esti furios, scoate din dulap uleiul esential de musetel, bergamota si levantica.

Pentru indepartarea anxietatii, adauga si uleiul esential de muscata, iar pentru oboseala menta, rozmarinul si lamaia sunt aromele perfecte. Daca ai atacuri de panica, maghiranul este remediul naturist care te va calma pe loc.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#aromaterapie la birou, #ulei esential birou, #relaxare serviciu , #relaxare