Doua tehnici simple pentru automasaj

Luni, 11 Februarie 2013, ora 08:20
62439 citiri
Doua tehnici simple pentru automasaj
Foto: coupdepouce.com

Deseori ne simtim incordati, avem picioarele obosite, umflate, acuzam dureri de cap. Pentru a scapa de disconfort, nu-i neaparata nevoie sa apelam la serviciile unui maseur profesionist pentru un masaj bun, relaxant si energizant.

El se poate realiza la domiciliu, fara accesorii, benzi sau aparate speciale. Mainile noastre sunt capabile sa faca absolut totul.

Olivier Roy, specialist in acupunctura la Clinica "Shanti" din Montreal, ne propune doua tehnici simple de automasaj. Iata-le, gratie Coup de Pouce:

Pentru un efect destresant

Dupa o baie calda la picioare, se pune talpa unuia din picioarele noastre pe o minge de tenis, pe care o facem sa se roteasca. Trebuie sa ne asiguram ca mingea sta bine in centrul talpii. Aceasta tehnica va avea un efect calmant asupra creierului nostru, reducand nivelul stresului.

De asemenea, se pot efectua presiuni puternice (10-20 secunde) in centrul talpii, cu degetul cel mare sau incheietura aratatorului. Se reduce gradual presiunea si se repeta procedeul de cel putin 10 ori.

Pentru un efect energizant

Se aseaza mainile, una langa alta, vertical, exact sub clavicule si paralel cu acestea. Apoi, se lovesc usor, ritmic, cu palma mainii, coborand de-a lungul pieptului, abdomenului, pe exteriorul gambelor, pana spre partea din fata a labei picioarelor.

Dupa care, ne intoarcem de unde am plecat, pe partea interioara a picioarelor, gambelor, se continua spre abdomen, piept, pana la clavicule.

Este o tehnica ce seamana putin cu cea folosita de maimuta cand isi loveste pieptul. Se repeta in jur de zece ori. Exercitiul acesta se poate face 30 de minute, indeosebi dupa masa de pranz, pentru obtinerea unui efect stimulator.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#relaxare automasaj, #metode automasaj , #relaxare