Omul care si-a vazut sufletul (Video)

Duminica, 26 August 2012, ora 16:07
11809 citiri
Omul care si-a vazut sufletul (Video)

Exista oameni care incearca sa se descopere pe ei insisi sau, mai mult, sa isi cunoasca spiritul. Unii dintre acestia reusesc, din fericire, sa cunoasca, altii sa simta si o buna parte dintre acestia chiar sa-si vada sufletul. Unul dintre ei este profesorul doctor Wayne Dyer.

In cartea sa, "Puterea intentiei", profesorul doctor Wayne Dyer ne marturiseste ca a simtit si a vazut sufletul si ca acesta ar avea sapte stalpi prin care isi manifesta energia si anume: creativitatea, bunatatea, iubirea, frumusetea, dezvoltarea, abundenta si receptivitatea.

El spune ca divinitatea dinlauntrul nostru nu este altceva decat o energie, o putere a intentiei noastre si ca omul trebuie sa asculte si sa urmeze calea spiritului care, sigur ne va duce si la cele mai bune optiuni pentru o viata armonioasa.

Conform legii intentiei, ceea ce ni se intampla in viata nu este determinat de ceea ce facem, ci de ce facem acel lucru. Intentiile, crede Dyer, sunt cele care pun in miscare actiunile si aduc cele mai bune solutii pentru ceea ce dorim sa devenim. Prin repetarea unei afirmatii, prin credinta in ceea ce spunem, cuvintele se infiltreaza in subconstient si daca mai si traim aceasta ca o certitudine, sigur intr-o zi vom fi ceea ce ne-am propus.

Noi ne nastem cu o intentie pura, dar care cu timpul o pervertim. In fiecare minut, iata, ni se pune la indemana mai multe optiuni, oportunitati, posibilitati si alegeri. Putem avea vieti mai linistite si mai pline de bucurie, considera Dyer, daca ne nom lasa purtati de spiritual nostru, de intentia dinlauntrul nostru si daca vom mergem pe urmele ei. Trebuie sa renuntam la egoul nostru si sa urmam intentiile sufletului pentru ca acesta ne vrea numai binele, asa precum parintele doreste numai ceea ce este bine pentru copilul sau.

Cei sapte stalpi ai spiritului:

1. Creativitatea

Sub o forma sau alta, creativitatea este in fiecare din noi, spune Dyer. O regasim intr-o idee mareata, intr-un lucru inovator, in abilitatea de a crea "ceva" plecand de la nimic, in abilitatea de a te folosi de puterea mintii ca nimeni altcineva.

Fiecare dintre noi este dator sa recunoasca creativitatea interioara, dar si sa identifice, sa aprecieze si sa incurajeze impulsurile creative ce exista inlauntrul sau.

2. Bunatatea

Mergi, gandesti, te duci la serviciu, te intorci de la munca, iti duci copiii la gradinita etc., viata de zi cu zi te prinde in mii de directii si in sute de actiuni. Aproape ca uiti sau nu ai timp, pur si simplu, sa-ti amintesti cat de bine este sa faci bine. Si totusi, spune Dyer, nu uita ca pentru fiecare intentie buna de-a ta vei fi recompensat din belsug.

De ce sa facem bine? Este o adevarata stiinta in spatele binelui pe care il faci, spune Dyer. Este un citat superb al poetul Hafiz pe care Dyer il foloseste pentru a ilustra conceptual de a darui fara a avea asteptari: "Chiar si dupa atata timp, Soarele nu spune niciodata pamantului: imi esti dator."

3. Iubirea

"Iubirea inseamna lipsa judecatii, lipsa maniei sau a resentimentului. Iubirea inseamna a-l recunoaste pe Dumnezeu in ceilalti", spune Dyer. Iubirea ridica la putere a doua forta bunatatii si este o energie in sine capabila sa cucereasca totul. In fiecare din noi se ascunde o parte din rai, o parte de divinitate.

Incearca sa privesti profund in cei din jurul tau. Incearca sa vezi in fiecare lucru din jurul tau o manifestare a divinitatii, incearca sa vezi divinul din fiecare persoana. Nu trata superficial nicio intalnire din viata ta. Fiecare poate fi o oportunitate de a vedea in celalalt.

4. Frumusetea

Frumusetea, este de parere Dyer, inseamna adevar, inseamna onestitate, inseamna a sti ca ceea ce este, nu poate fi altfel decat asa cum ar trebui sa fie. Nu este niciodata prea tarziu sa inveti sa vezi frumusetea din jurul tau, dar si sa o apreciezi, dar mai ales sa multumim pentru ea. Incearca sa-ti indepartezi gandurile negative pe care le poti acumula fata de ceilalti, inlocuindu-le, in schimb prin apreciere, multumire, recunostinta.

5. Dezvoltarea

Fii deschis si atent spre ceea ce este posibil. Limitele nu exista sau cel putin nu ar trebui sa ti le impui singur. Invata sa tii cont de ceea ce exista in interiorul tau. Invata sa tii cont de vocea spiritului, de glasul intuitiei si sa mergi pe calea inimii. Ceea ce simti te poate ghida, tacut si autentic, spre ceea ce este realmente posibil.

Gandeste-te la ceva, crede in acel ceva, iar acel ceva se va dezvolta si amplifica. Daca vezi lumea ca pe un loc negativ si dureros, atunci o sa o experimentezi doar in felul acesta.

Invata, in schimb, sa iti recunosti adevarata noblete. "Adevarata noblete nu este despre a fi mai bun decat altcineva, este despre a fi mai bun decat obisnuiai sa fii".

6. Abundenta

Te-ai intrebat vreodata cum ar fi daca ai avea totul? Te-ai intrebat vreodata cum ar fi daca nu ai tine cont de limitari si de ceea ce "nu poate fi posibil"? Este extrem de important pentru propria reusita sa crezi in abundenta, iar nu in limitari.

Este important sa realizezi abundenta nelimintata care se afla in interiorul tau si sa iti confrunti temerile, limitarile pe care ti le-ai impus sau ti le-au impus altii.

Odata ce crezi in abundenta si te porti ca si cum ai fi realizat deja acel lucru pe care ti-l doresti, abundenta nelimitata va veni la tine. Ii vei simti beneficiile pe propria-i piele.

7. Receptivitatea

Fii receptiv si deschis la tot ceea ce ce afla in jurul tau. Si mai ales, fii receptiv si deschis fara sa judeci. Receptivitatea inseamna "a fi suficient de consient si suficient de angajat incat sa vezi posibilitatile acolo unde altii nu le vad", spune profesorul Dyer.

Crede in tine si in faptul ca esti deschis posibilitatilor si sa nu ai niciun dubiu in aceasta privinta. Si, nu in ultimul rand, asigura-te inainte de toate ca intentiile tale sunt pozitive.

Wayne Dyer's Power of Intention in 5 Minutes or Less from SelfGrowth.com on Vimeo.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Wayne Dyer studiu, #Wayne Dyer carte, #Wayne Dyer suflet , #relaxare