Watsu, o noua forma de relaxare

Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 08:06
2800 citiri
Watsu, o noua forma de relaxare
Foto: verana.com

Watsu este o forma de masaj de relaxare acvatic. Cuvantul deriva din water (apa) si Shiatsu, care este o tehnica japoneza de masaj care consta in exercitarea presiunii in punctele vitale ale durerii.

Astfel, Watsu este o tehnica ce combina efectul masajului cu cel al hidroterapei. Principalele beneficii ale tehnicii sunt indepartarea durerilor, relaxarea musculara si eliberarea tensiunilor emotioale, informeaza pioneerthinking.com.

Hidroterapia relaxeaza rapid musculatura. Baia cu apa fierbinte va pregati terenul pentru ca medicul specialist sa isi inceapa masajul din zona capului si pana la picioare, fara a iesi din apa calda, la o temperatura suportabila.

In pauzele dintre seriile de mesaj, specialistii recomanda mici sedinte de dans, de miscare ritmica, pentru o deconectare totala. Rasfatul Watsu nu dureaza mai mult de o ora.

Tehnica japoneza poate fi folosita atat ca tratament cat si ca metoda de relaxare la sfarsit de saptamana.

Studiile specialistilor au aratat ca elibereaza eficient durerile cronice si este tratamentul perfect pentru recuperearea dupa o interventie chirurgicala.

In timp, vei fi mai flexibil, musculatura se va intari, iar afectiunile precum artrita, spondiloza sau chiar parezele pot fi tratate prin tehnica Watsu.

Pentru ca este non-invaziva, poate fi folosita si de catre cei mici, atunci cand au vreo intindere, dar si de catre femeile insarcinate, pentru alinarea durerilor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#masaj Watsu, #relaxare masaj Watsu, #gimnastica apa , #relaxare