7 remedii naturale si sigure pentru diverse afectiuni

Duminica, 26 Iunie 2011, ora 08:00
12432 citiri
7 remedii naturale si sigure pentru diverse afectiuni

Nimeni nu spune ca trebuie sa intorci spatele medicinei moderne - ce ne-am face fara un medicament precum penicilina, care sa combata infectiile? Dar se pare ca si unele alimente sau obiecte pe care le folosim in fiecare zi pot veni in ajutor.

Daca deja ai luat mai multe pastile, dar durerea de cap sau raul de masina nu ti-au trecut, iata cateva leacuri sugerate de Yahoo Health, ce te vor ajuta cu siguranta:

Combate raul de masina cu masline

Potrivit Bibliotecii Nationale de Medicina din SUA, exista cateva simptome care sunt asociate mereu cu raul de masina, cum ar fi salivarea excesiva. Acesta este modul organismului de a proteja dintii de dozele mari de acid care vin odata cu voma.

Maslinele vor reduce cantitatea de saliva in primul stadiu, iar apoi si instictul corpului de a amplifica senzatia de rau. Totusi, acest truc merge doar in primul stadiu al senzatiei de rau, imediat ce apare schimbarea cantitatii de saliva.

Balsam mentolat pentru ciuperca piciorului

Desi nu exista studii care sa ateste acest lucru, se pare ca daca aplici de doua ori pe zi acest tip de balsam pe unghia afectata, vo aparea rezultate vizibile. O singura cautare pe Internet iti va arata o multime de marturii personale care lauda aceasta metoda.

"Am auzit multi pacienti care spun ca balsamul mentolat functioneaza, dar nu as putea spune clar motivul", afirma dr. Blum. Unii spun ca mentolul omoara ciuperca, pe cand altii afirma ca balsamul in sine, solutia aceea groasa, calmeaza zona afectata. Folosit cu perseverenta, balsamul ar trebui sa te scape de ciuperca.

Fulgii de ovaz vindeca eczemele

"Acest lucru este absolut adevarat, intrucat ovazul are proprietati anti-inflamatorii", afirma dr. Blum. Fie ca il folosesti sub forma unei paste, macinat fin sau pus in cada de baie, trebuie sa-l lasi sa actioneze cel putin 15 minute. In afara faptului ca reduce inflamatia, ovazul are si efect antihistaminic.

Coborand nivelul de histamina, ce cauzeaza inflamatia (care apare ca forma de aparare din partea sistemului imunitar), ovazul face sa dispara roseata specifica eczemelor.

Iaurt pentru respiratie urat mirositoare

Respiratia neplacuta vine din doua locuri: din stomac si din cavitatea bucala. Puterea de neutralizare a iaurtului si a altor produse probiotice face sa estompeze efectele venite din prima sursa. "In schimb, iaurtul nu are cum sa neutralizeze bacteriile de pe limba, pentru ca nu ramane suficient timp in zona respectiva", spune Robert Meltzer, gastroenterolog in New York.

Totusi, are un efect de distrugere a bacteriilor aflate in drumul dintre gura si stomac, cum ar fi gatul si esofagul. "Cred ca orice produs lactat care contine culturi vii are acelasi efect". Totusi, iaurtul ajuta la eliminarea mirosului neplacut numai daca acesta este provocat de stomac. Daca sursa este o boala de ficat sau de plamani, acest remediu nu va avea efect.

Mesteca o lingurita de zahar daca vrei sa scapi de sughituri

In 1971, dr. Edgar Elgeman a coordonat un studiu prin care chiar demonstreaza ca poti scapa de sughituri cu o lingurita de zahar. A strans un grup de 20 pacienti care prezentau sughituri netratabile si i-a analizat pentru 6 ore. Multe dintre acele persoane sughitau intre o zi si pana la 6 saptamani. Le-a fost data cate o lingurita de zahar si dupa ce au inghitit-o, pentru 19 dintre cele 20 persoane, efectul a fost instantaneu.

Andre Dubois, medic gastroenterolog in Bethesda, Maryland, spune ca "probabil zaharul actioneaza la nivelul gurii pentru a modifica impulsurile nervoase care altfel le-ar spune muschilor diafragmei sa se incordeze spasmodic".

Vindeca durerea de cap cu un creion

Doctorii nu stiu de ce, dar se pare ca incordarea maxilarului este un semn al stresului. Potrivit lui Fred Sheftell, director al Centrului pentru migrene din Stamford, cand faci acest gest incordezi muschii ce fac legatura dintre maxilar si tample, si in acest fel creezi o durere de cap din cauza tensiunii. Daca tii insa un creion in gura, fara sa musti din el, acea presiune va fi redusa si durerea va disparea.

Vestea proasta este ca durerea dispare doar daca este cauzata de tensiune, nu si daca este voba de o migrena sau de o afectiune a sinusurilor.

Fa gargara cu apa sarata pentru durerea in gat

Cand erai mic si te durea in gat, mama ta cu siguranta te punea sa faci gargara cu apa sarata calduta, si foarte bine facea. Potrivit dr. Douglas Hoffman, usturimea in gat este efectul inflamarii tesutului afectat. Sarea ajuta sa se reduca lichidul acumulat, astfel incat inflamatia este redusa pentru moment, la fel ca si durerea.

Cele mai multe retete spun ca este bine sa amesteci o lingurita de sare cu 200 ml de apa, dar intotdeauna este bine sa pui mai multa sare decat prea putina. Doar tine minte ca astfel tratezi simptomele si nu afectiunea in sine. Asa cum remarca si Dr. Hoffman, "gargara este eficienta pe termen scurt, pentru ca nu face nimic sa elimine motivul pentru care gatul este inflamat".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#remedii naturale, #afectiuni tratate natural, #cum scapi de sughit, #rau de masina, #durere in gat remedii, #tratament eczeme , #remedii naturale