Arnica trateaza luxatiile, dar si infectiile urinare

Marti, 22 Mai 2012, ora 10:14
6105 citiri
Arnica trateaza luxatiile, dar si infectiile urinare

Datorita proprietatilor sale antiseptice, antiinflamatoare, antibacteriene, antifungice si decongestionanate, arnica, pe numele stiintific Arnica Montana, se foloseste in tratarea traumelor, deoarece stimuleaza procesul de regenerare a tesuturilor, grabind vindecarea.

Florile de arnica, cunoscute de sute de ani datorita efectelor calmante si antiinflamatorii, cresc la munte, la peste 1.000 de metri altitudine, colorand in galben pajisti intregi.

In scop terapeutic se folosesc florile galbene bogate in ulei esential, flavonoide, carotenoizi, acizi organici, taninuri, fitosteroli si acizi organici, care se recolteaza in iunie si iulie, dupa ce au dat in floare, prin taierea sau ruperea inflorescentelor, si se usuca la umbra, in strat subtire. Florile mai au in compozitia lor saruri minerale si vitaminele B1, B2, C si E.

Arnica se foloseste sub forma de tinctura sau pulbere. Tinctura de arnica, folosita atat extern, cat si intern, poate fi procurata de la farmacii, plafar sau magazinele de produse naturiste, dar poate fi preparata si in casa.

Intr-un borcan se pun flori proaspete de arnica, peste care se toarna alcool alimentar, votca sau tuica facuta in casa, cat sa le acopere. Vasul se inchide bine si se lasa 14 zile la macerat, la cald, dupa care lichidul obtinut se filtreaza si se pastreaza la rece, in sticle mici, de culoare inchisa. Tinctura se foloseste timp de doi ani de la data la care au fost culese florile.

Tinctura, buna si pentru cistite

Tinctura se foloseste cu rezultate excelente in caz de luxatii, contuzii, intinderi, crampe musculare, febra musculara, dureri reumatice, guta, pareze. Tinctura se aseaza pe locul dureros sub forma de comprese, dupa ce acesta a fost uns, in prealabil, cu ulei de masline sau alifie de galbenele.

O luxatie tratata cu tinctura de arnica cedeaza in 2-3 zile, oricat ar fi de dureroasa si inflamata.

Intern, tinctura de arnica se recomanda in cistite, infectii urinare si afectiuni ale aparatului respirator, cate 6 - 7 picaturi diluate in putina apa, de 3 - 4 ori pe zi.

Toxica in caz de supradoza

In afectiunile aparatului respirator se recomanda gargara, o lingura de tinctura de arnica la jumatate de pahar de apa, la temperatura camerei. Amestecul nu se inghite deoarece arnica poate fi toxica daca se depaseste doza zilnica de 25 - 30 de picaturi.

Pulberea de arnica se obtine din macinarea florilor uscate in rasnita electrica de cafea. Se rasneste atat cat se consuma in 14 zile deoarece, dupa aceasta perioada isi pierde din calitatile vindecatoare. Se pastreaza la rece, in borcane bine infiletate. Un varf de lingurita de pulbere echivaleaza cu picaturile care trebuie luate de trei ori pe zi.

Sa avem sanatate!

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#arnica proprietati, #arnica remediu natural, #arnica tratament intern, #arnica afectiuni, #arnica tratament , #remedii naturale