Beneficiile incredibile ale nucilor si semintelor pentru sanatate

Advertorial
Luni, 24 Iunie 2019, ora 12:30
22223 citiri
Beneficiile incredibile ale nucilor si semintelor pentru sanatate
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Fie ca le consumam crude, prajite, ori in fel de fel de preparate, semintele si nucile sunt surse importante de vitamine si minerale pentru organismul nostru.

Numite si alimente minune, acestea au capacitatea de a imbunatati digestia, de a proteja arterele inimii, prevenind bolile cronice. In plus, nucile si semintele sunt benefice pentru sanatatea oaselor, dar si pentru faptul ca lupta impotriva cancerului. Este interesant de stiut ca 50-70 de grame de nuci furnizeaza organismului proteine si minerale care stimuleaza imunitatea.

Chiar daca multi dintre noi sunt constienti de beneficiile acestor alimente asupra sanatatii, putini sunt cei care le integreaza in alimentatia zilnica. Nu numai ca sunt ideale pentru gustarile dintre mese, dar nucile si semintele sunt, de asemenea, unele dintre cele mai concentrate forme de vitamine, minerale, nutrienti si acizi organici - elemente esentiale pentru dieta noastra.

Cele mai cunoscute fructe cu coaja lemnoasa sunt migdalele, nucile (pecan, de Brazilia, de pin) si nucile caju. Cele mai populare soiuri de seminte sunt cele de canepa, de floarea-soarelui, semintele de in, de dovleac si cele de susan.

Toate aceste soiuri indeplinesc multe dintre nevoile nutritionale ale organismului. Daca sunt consumate zilnic, acestea au numeroase beneficii asupra organismului. Cu alte cuvinte, daca inca nu le-ai inclus in alimentatia ta, ar trebui sa o faci. Iata mai jos si motivele.

Dinti sanatosi

Pe langa aspectul estetic, pierderea dintilor afecteaza si destabilizeaza sanatatea generala a organismului. Asadar, pentru a nu te confrunta cu o astfel de problema, ideal este sa ai o buna igiena orala si sa consumi alimente bogate in vitamine si minerale. Printre aceste alimente se numara atat nucile, cat si semintele.

De exemplu, arahidele contin calciu si vitamina D, nucile caju stimuleaza productia de saliva si ajuta la curatarea dintilor, dar au si un continut bogat de fibre, fier, acid folic si magneziu.

Asadar, este vital sa introduci nucile si semintele in alimentatia ta zilnica. Daca, din nefericire, problemele dentare iti dau batai de cap si iti este greu sa consumi nuci si seminte, afla ca poti remedia rapid aceasta problema. Mai exact, cu un implant dentar in doar 24 de ore, obtii o dantura impecabila.

Imbunatatirea sistemului imunitar

Zincul si seleniul sunt cele mai importante stimulente ale sistemului imunitar. Ambele minerale joaca un rol crucial in mentinerea sistemului imunitar sanatos si puternic. Insa, din nefericire, multi oameni au deficit de zinc si seleniu.

De ce? Ei bine, seleniul si zincul nu se gasesc intr-un numar mare de alimente. Dar, chiar si asa, multe soiuri de seminte si fructe cu coaja lemnoasa contin aceste minerale.

Semintele de dovleac au un continut ridicat de zinc si seleniu, precum si omega-3, acest lucru facandu-le o alegere excelenta daca vrei sa ai un sistem imunitar puternic.

O digestie mai buna

Aproape toate semintele si fructele cu coaja lemnoasa asigura un nivel semnificativ de fibre dietetice, care au o multime de efecte benefice asupra sanatatii.

Fibrele alimentare sunt asociate in primul rand cu digestia, deoarece pot stimula miscarea peristaltica. De asemenea, pot contribui la imbunatatirea eficientei absorbtiei nutrientilor din alimentele pe care le consumi, ceea ce inseamna ca organismul tau beneficiaza de numeroase substante nutritive.

Fibrele alimentare sunt, de asemenea, foarte importante pentru reglarea diabetului zaharat si pentru scaderea nivelului de colesterol. Unele dintre semintele si nucile cu cele mai multe fibre dietetice sunt migdalele, fisticul si nucile pecan.

Oase mai puternice

Multe nuci si seminte contin mineralele si vitaminele de care corpul nostru are nevoie pentru o buna functionare. Printre aceste elemente se numara si fosforul, calciul, cuprul, seleniul si zincul.

Consumul de seminte si nuci ajuta la prevenirea bolilor precum osteoporoza si osteoartrita. Unele dintre cele mai bune seminte si nuci pentru oase sanatoase sunt semintele de susan, semintele de chia, nucile de Brazilia si cele pecan.

Reducerea inflamatiei

Nucile si semintele au proprietati antiinflamatorii puternice, datorita efectelor acizilor grasi omega-3, dar si a continutului bogat de vitamine.

Inflamatia este modul in care organismul nostru se apara de bacterii si alti agenti patogeni. Cu toate acestea, inflamatia cronica poate provoca leziuni ale organelor si poate creste riscul de imbolnavire. Mai multe cercetari au scos in evidenta faptul ca o alimentatie in care sunt incluse nucile si semintele poate reduce inflamatia.

Daca suferi de dureri cauzate de artrita, guta, indigestie sau orice alta afectiune inflamatorie, nucile pecan, sau semintele de dovleac pot ameliora durerea.

Nucile si semintele reprezinta o parte importanta a unei alimentatii sanatoase. Ambele sunt bogate atat proteine, cat si in grasimi sanatoase.

Mai mult, semintele si nucile sunt benefice sanatatii datorita faptului ca au un continut ridicat de vitamine si minerale si joaca un rol de prevenire a bolilor, mentinand organismul intr-o stare buna. Asadar, acestea nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#beneficii nuci seminte , #remedii naturale