Biblia, un adevarat manual de sanatate

Marti, 05 Aprilie 2011, ora 08:00
10537 citiri
Biblia, un adevarat manual de sanatate
Foto: Arhiva

Secole de-a randul, oamenii au cautat in Biblie calauzirea si tamaduirea spirituala, dar putini au realizat ca aceasta este si un adevarat manual cu lectii importante despre sanatatea fizica, o istorie a primelor remedii naturiste la care omul din vechime a fost nevoit sa apeleze in caz de boala.

Si astazi, dupa mii de ani, uleiul de masline, isopul, busuiocul, mierea, vinul rosu, usturoiul, sarea, painea, strugurii, granele, scortisoara, paducelul si inca multe altele, amintite in Biblie, sunt remedii care ne ajuta sa ne pastram ori sa ne regasim sanatatea si frumusetea.

In Biblie exista indicii ca uleiul de masline era folosit inca din Antichitate ca medicament. Specialistii au constatat ca uleiul de masline, cat mai putin procesat, contine o multitudine de vitamine si nutrienti, esentiali in prevenirea cancerului.

Ca aliment, uleiul de masline este folosit, de regula, in salate. Ca medicament, consumat in cantitati moderate (cel mult doua linguri pe zi, una dimineata si una seara), uleiul de masline este un prieten fidel al inimii, datorita unor grasimi prietenoase pe care le contine in compozitia sa si care ajuta la scaderea colesterolului.

Uleiul de masline, o lingurita seara, previne sforaitul, vindeca durerile de urechi, curata si infrumuseteaza pielea si reda sanatatea muschilor. Calitatile nutritionale, medicale si cosmetice sunt astazi cunoscute in toata lumea si uleiul de masline este folosit tot mai mult pentru mentinerea tineretii si sanatatii.

Usturoiul, o planta cu multiple calitati terapeutice, se cultiva pe terenuri intinse cu aproximativ 5.000-6.000 de ani in urma. Este cunoscut faptul ca usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural si consumul zilnic intareste sistemul imunitar, ferind, in acest fel, organismul de infectii si racelile de sezon. Medicina populara recomanda, de asemenea, usturoiul in cazuri de hipertensiune si obezitate.

Isopul, apreciat mai ales pentru mirosul sau placut, trateaza bolile respiratorii, in special bronsitele cornice si astmul bronsic.

Infuzia de isop se prepara turnand 200 ml de apa clocotita peste o lingurita de planta maruntita. Se acopera vasul timp de zece minute, se filtreaza si se bea cald, cu inghitituri mici si rare, pe parcursul a 10-15 minute. Suferinzii pot bea doua, trei cani de ceai pe zi. Infuzia de isop poate fi bauta si in caz de dureri de stomac.

In Psalmul 50, David scrie despre isop: "Stropi-ma-vei cu isop si ma voiu curati; spala-ma-vei si mai vartos decat zapada ma voiu albi". Acest lucru ne indreptateste sa credem ca proprietatile curative ale isopului erau cunoscute de mii de ani.

Infuzia de isop, care are efect cicatrizant si antiseptic, se foloseste si azi in tratarea ranilor, taieturilor, eczemelor si abceselor.

Smochinele sunt cunoscute, inca din Antichitate, ca alimente foarte hranitoare si ca leac. Siropul de smochine, cate doua, trei linguri pe zi, este de mare ajutor in caz de tuse. In tratarea bronsitelor, se recomanda decoctul de smochine, care se obtine fierband 2-3 smochine, timp de zece minute, intr-un sfert de litru de apa. Se pot bea cate doua cani pe zi.

Sa avem sanatate!

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#plante biblice, #ulei masline beneficii, #smochine beneficii sanatate, #remedii naturale , #remedii naturale