Buruienile care vindeca (Galerie foto)

Duminica, 25 August 2013, ora 18:05
19749 citiri
Buruienile care vindeca (Galerie foto)

Marijuana folosita in scopuri legale ocupa acum prima pagina a ziarelor, insa multe alte plante a caror utilizare nu este interzisa prin lege pot functiona ca medicamente.

Desi proprietarii de case considera aceste plante drept intrusi pe gazonul sau in gradina lor, buruienile sunt o veritabila farmacie verde.

Inainte insa de a utiliza aceste plante pentru diverse probleme, este bine sa fie consultat un medic, potrivit Discovery.

Cicoarea

Florile de cicoare (Cichorium intybus), de culoare albastru deschis, ce pot fi vazute la marginea drumurilor, reprezinta principala sursa de inulina. Aceasta substanta este utilizata pentru reducerea concentratiei de grasimi din sange, inclusiv colesterol si trigliceride.

Conform Diabetes & Metabolism Journal, consumul de inulina ajuta la reducerea cantitatii de zahar din sange dupa masa, in cazul femeilor ce au diabet de tip 2. Inulina favorizeaza producerea unei bacterii in intestine, aceasta avand rol in digestie.

Unele persoana pun radacina de cicoare uscata si prajita in cafea. Cafeaua cu cicoare este foarte populara in New Orleans.

Trifoiul rosu

Trifoiul rosu (Trifolium pratense) contine niste substante numite izoflavoni, care actioneaza ca si hormonii feminini in organism. Medicii spun ca trifoiul rosu reprezinta un tratament pentru bufeuri si alte simptome ale menopauzei.

In acelasi timp, insa, femeile care prezinta risc de aparitie a cancerului la san ar trebui sa evite izoflavonii, pentru ca substantele asemanatoare estrogenilor sunt asociate cu un risc ridicat de aparitie a unor tipuri de cancer.

Ciulinul laptelui (armurariu)

Ciulinul laptelui se foloseste de 2.000 de ani in tratamentul bolilor de ficat. Extractul de armariu reprezinta un tratament pentru bolile de ficat cauzate de consumul de alcool. Substantele din aceasta planta, in special silimarina, protejeaza ficatul dupa ce o persoana ia o supradoza de medicamente.

Ciulinul laptelui reprezinta si un antidot in cazul in care s-au consumat ciuperci otravitoare de genul Amanita phalloides. Studiile pe animale au aratat ca planta interactioneaza cu otrava daca este administrata in primele zece minute de la ingerarea ciupercilor.

Coada calului

Grecii si romanii foloseau coada calului (Equisetum arvense) pentru a stopa sangerarea si a vindeca diverse boli de piele si rani. Coada calului era folosita si la tratarea tuberculozei si problemelor legate de rinichi.

In plus, are si proprietati diuretice, ceaiul de coada calului fiind putin amar. Doctorii recomanda administrarea unor suplimente de vitamine atunci cand se consuma cantitati mari de ceai din coada calului pentru ca distruge anumite substante precum vitamina B1 sau potasiu.

Papadia

In trecut, europenii foloseau leacuri din radacini, frunze si flori de papadie pentru a trata febra, abcesele, afectiunilor ochilor, diabetul si diareea. In medicina traditionala chinezeasca, papadia se foloseste pentru durerile de stomac si anumite probleme la nivelul sanilor, precum inflamatii sau lipsa laptelui.

Papadia contine vitaminele A, B, C si D, alaturi de fier, potasiu si zinc.

Urzica

Urzica (Urtica dioica) se utilizeaza in tratarea durerilor musculare si a celor articulare, eczemelor, artritei si gutei. Conform unui studiu, capsulele din urzica uscata pot sa amelioreze simptomele febrei fanului (rinita alergica).

Europenii folosesc radacinile de urzica pentru a trata problemele vezicii urinare. In cazul usturimilor provocate de urzici se foloseste papadie sfaramata, coada calului sau Aloe vera.

Iarba grasa

Iarba grasa (Portulaca oleracea) este foarte bogata in acizi grasi omega-3. Aceasta planta se poate adauga in salata, insa in cantitati mici.

In medicina traditionala chineza, iarba grasa se folosea pentru infectiile tractului genital si ale tractului urinar. O serie de studii publicate in Phytomedicine arata ca iarba grasa diminueaza problemele legate de perceptie in cazul soarecilor batrani.

Patlagina

Vechii greci foloseau patlagina (Plantago sp.) pentru a grabi vindecarea ranilor. Se recomanda folosirea ei sub forma cataplasmelor pe rani sau sub forma de ceai pentru a trata diareea.

Brusturele

Vracii foloseau brusturele (Arctium sp.) pentru a elimina toxinele din sange si a creste fluxul de urina. Planta se mai foloseste si pentru tratarea bolilor de piele, precum eczeme, acnee si psoriazis.

Frunzele si radacina brusturelui sunt comestibile si contin inulina, la fel ca si cicoarea, astfel ca pot ajuta digestia. Brusturele contine si o cantitate mare de antioxidanti, care incetinesc procesul de imbatranire.

Opoziția parlamentară exclusiv formată din extremiști, un pericol pentru democrație. De ce este important ca unul dintre partidele mari să-și asume rolul în opoziție
Opoziția parlamentară exclusiv formată din extremiști, un pericol pentru democrație. De ce este important ca unul dintre partidele mari să-și asume rolul în opoziție
Partidele pro-europene par să se fi înțeles în privința unei coaliții de guvernare care să izoleze complet suveraniștii extremiști din parlament. Astfel, PSD, PNL, USR și UDMR, alături...
Scandalul Șoșoacă-Georgescu, văzut de CTP: "Partenera lui Iisus se încaieră cu trimisul lui Iisus". Concluzia jurnalistului: "Trăim tot în RSR"
Scandalul Șoșoacă-Georgescu, văzut de CTP: "Partenera lui Iisus se încaieră cu trimisul lui Iisus". Concluzia jurnalistului: "Trăim tot în RSR"
"Partenera lui Iisus se încaieră cu trimisul lui Iisus", așa descrie jurnalistul Cristian Tudor Popescu noua întoarcere a armelor făcută de Diana Șoșoacă împotriva lui Călin Georgescu....
#buruieni plante medicinale, #plante medicinale curte, #plante tratament boli, #tratamente naturiste , #remedii naturale
  1. Migrena nu este o simplă durere de cap, ci o boală cronică. Simptome și recomandări
  2. Nivelurile ridicate de colesterol ar putea fi reduse prin consumul a două legume
  3. Crăciunul vine la pachet cu alergia la brad. La ce simptome să fii atent și ce trebuie să faci
  4. Cererea pentru transplanturi de barbă a crescut de trei ori. Fenomenul numit „efectul Prințului William”: „Fă-mă să arăt așa”. Cât costă
  5. Mănânci des mămăligă? Iată ce se întâmplă în corpul tău. Nu știai asta
  6. Maratonist cu analize „perfecte”, diagnosticat cu cancer pancreatic terminal: singurul său simptom a fost ușor de ignorat
  7. Zece mistere care învăluie moartea lui Liam Payne. Ancheta din Argentina a scos la iveală o nouă secvență de evenimente
  8. Alimentul sănătos pe care să nu-l consumi niciodată dacă ai probleme cu ficatul
  9. Top 6 lucruri care te pot ajuta să devii mai organizat
  10. De ce hidratarea este esențială pentru un ten sănătos