Cativa pasi catre o digestie buna

Duminica, 29 Noiembrie 2009, ora 19:52
4806 citiri
Cativa pasi catre o digestie buna
Foto: Arhiva

Constipatia si digestia proasta reprezinta o problema intampinata de milioane de oameni din toata lumea. Aceste persoane incearca sa rezove problema cu laxative, remedii naturale sau retete care mai de care mai scumpe. Ce trebuie sa faci pentru a avea o digestie cat mai usoara? Afla in continuare.

Nu manca prea mult la masa, este primul sfat oferit de Life 123.

Supraalimentarea este vinovata de o digestie proasta. Portiile mari de mancare si gustarile dintre mese fac ca stomacul sa fie prea plin si, in acelasi timp, stresat. Incearca sa consumi portii moderate de mancare si sa iti controlezi poftele.

Bea multa apa. Doza zilnica recomandata de apa este de sapte-opt pahare, insa daca esti constipat bea doua pahare in plus. Aminteste-ti ca primul semn de deshidratare este setea.

Mananca multe fructe si legume. Acesta este primul pas catre o digestie sanatoasa. Doza zilnica recomandata de fructe este de 2-4 portii si pentru legume, 3-5 portii. Incearca sa inlocuiesti snacksurile cu fructe sau legume si drumul catre o digestie buna este asigurat.

Consuma cereale integrale. Elimina painea alba din dieta si concentreaza-te pe cereale. De asemenea, inlocuieste orezul alb cu cel brun.

Fa exercitii in mod regulat. Exercitiile aerobice nu numai ca accelereaza respiratia si frecventa cardiaca, ci si stimuleaza contractia naturala a muschilor intestinali.

Mergi la baie atunci cand ai nevoie. Atat adultii, cat si copiii evita sa mearga la o toaleta din afara locuintei lor. In acest fel, poti ajunge sa nu mai simti nevoia sa mergi la baie. O persoana adulta sanatoasa trebuie sa aiba un scaun la 12-14 ore.

Nu folosi prea multe laxative. Folosirea laxativelor in mod regulat poate deshidrata corpul si poate crea o dependenta fata de o stimulare a scaunelor.

Incearca sa elimini situatiile stresante din viata ta. Cand esti stresat corpul este programat sa transporte mai mult sange si mai multa energie catre creier, astfel indepartandu-le de tractul digestiv. Pastrarea calmului este esentiala pentru mentinerea unui sistem digestiv sanatos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#sfaturi digestie sanatoasa, #digestie buna sanatate, #digestie buna corp sanatos , #remedii naturale