Ce poti face pentru a preintampina calvitia

Joi, 24 Martie 2011, ora 21:41
6604 citiri
Ce poti face pentru a preintampina calvitia

Exista metode naturale de a te asigura ca nu-ti vei pierde parul, in cazul in care deja ai observat ceva schimbari, precum rarirea acestuia. Alopecia poate fi prevenita, cu mai mult sau mai putin succes, si prin metode naturale, cum ar fi masajul scalpului cu ulei de susan, consumarea alimentelor ce favorizeaza cresterea parului si tratamentul cu ulei de ricin.

Alopecia poate demara oricand, putand duce chiar la calvitie, in cazul ambelor sexe. In timp ce pierderea a 100 de fire de par pe zi reprezinta ceva normal, pierderea mai multor fire de par ar trebui sa constituie un semnal de alarma.

In acest moment, daca si medicul tau este de acord, poti incerca masarea scalpului cu ulei de susan, remediu extrem de vechi. Stresul care afecteaza organismul isi poate pune pecetea si asupra parului. Un astfel de masaj va lubrifia scalpul, micsora temperatura si elibera tensiunea, stimuland cresterea noilor fire de par, conform Suite101.com.

Este nevoie de doua pana la patru lingurite de ulei de susan, cu care se maseaza scalpul, incepand de la baza gatului, pana se ajunge in toate zonele.

Alimente potrivite

Femeile se pot confrunta cu o cadere excesiva a firelor de par, daca nu au parte de nutrientii necesari din dieta, in special fier. Aceasta deficienta poate fi corectata prin consumul de alimente bogate in fier, cum ar fi carne rosie, morcovi, banane, peste, oua si crevete.

De asemenea, proteinele vegetale sunt benefice in acest caz , mai ales cele continute de porumb, soia si susan.

Tratamentul cu ulei de ricin

Acesta este un tratament foarte popular, ce favorizeaza cresterea parului. Uleiul se aplica pe scalp, nu si pe par, folosind niste dischete, dupa ce parul a fost impartit in mai multe suvite. Se maseaza delicat cu varful degetelor si se lasa sa actioneze peste noapte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#remedii alopecie, #prevenire calvitie, #preintampinare cadere par, #cadere par remedii , #remedii naturale